Stiglo i priopćenje iz OB Zabok

Kćerka negirala majčin kontakt s osobama pozitivnim na korona virus, a član obitelji nedavno se vratio iz rizične zemlje

Objavljeno: 23.03.2020. Alen Brodar

Iz Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana očitovali su se još jednom na slučaj pacijentice koju su zaprimili, a za koju se naknadno ispostavilo da je pozitivna na korona virus. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– U Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana je u jutarnjim satima 21. ožujka 2020. godine od strane tima Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije dovezena pacijentica (1957.) zbog otežanog disanja, u stanju dezorijentiranosti, nepokretnosti i otežane kontaktibilnosti. Pacijentica živi s kćerkom, koja je u razgovoru s liječnicima negirala eventualni kontakt bolesnice ili svoj osobni s osobama pozitivnim ili sumnjivim na novi korona virus te izjavila kako ni majka, niti ona nisu putovale izvan države. U sklopu mjera predostrožnosti OB Zabok kontaktirala je i epidemiologa, koji je ustvrdio kako bolesnici nije određena mjera samoizolacije. Pacijentica je stoga zbog teškog općeg stanja, sumnje na upalu pluća i sepsu zaprimljena u Jedinicu intenzivnog liječenja Opće bolnice Zabok u 10.30 sati. Kako je pacijentica tijekom boravka u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana iskazala simptome sumnjive na bolest COVID – 19, uzet je bris koji je poslan na analizu. Naknadno je obitelj izjavila da je član obitelji nedavno boravio u rizičnoj zemlji Europske unije. Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana je 23. ožujka zaprimila pozitivan nalaz pacijentice na koronavirus te je odmah pokrenula postupak njezinog preseljenja na intenzivnu njegu Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Trenutno se u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana vrši epidemiološki nadzor i dekontaminacija Jedinice intenzivnog liječenja nakon kojeg će se znati za koji broj osoblja je potreban odlazak u samoizolaciju, a pacijenti će se zbrinuti prema pravilima medicinske struke. Apeliramo na sve naše pacijente da se ponašaju odgovorno i da kod ulaska u bolnicu navedu i najmanju sumnju na kontakt s osobama koje su boravile u rizičnim područjima – piše u priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba