Zbog koronavirusa odgođen “Glumački festival u Krapini“

NOVI TERMIN: 13. GFUK održat će se od 2. do 18. listopada

Objavljeno: 21.03.2020. JM

Iz Kulturne udruge “Glumački festival u Krapini“ obavještavaju o promjeni termina 13. “GfuK-a i po Zagorju“, zbog pandemije koronavirusa.

Prolongiranje festivala

– Ovog proljeća, prvog petka nakon Uskrsa, trebalo je početi još jedno sedamnaestodnevno druženje naše kazališne publike i poznatih imena hrvatskog glumišta. Kako je i naša domovina uvela opravdane mjere neokupljanja, tako smo teška srca morali odgoditi 13. po redu “GfuK i po Zagorju“. Festival se po prvi puta neće održati u svom proljetnom terminu, od 17. travnja do 3. svibnja. Ipak, imamo dobre vijesti i s veseljem najavljujemo prolongiranje festivala za šest mjeseci. Najbogatiju kulturnu jesen u Zagorju uz najpoznatije kazališne kuće i glumačke trupe u Hrvatskoj moći ćete doživjeti u novom terminu ovogodišnjeg festivala od 2. do 18. listopada 2020. u Krapini i širom Zagorja – naveli su u priopćenju.
Istaknuli su isto tako, da je iza njih 12 uspješno održanih Glumačkih festivala te je time ostvarena nakana udruge da festival prijeđe u tradiciju u trajanju od tri vikenda u Krapini i gostovanjima više kazališnih naslova po Hrvatskom zagorju.

Glumačke grupe

– Prezentirali smo kazališno i glazbeno – scensko stvaralaštvo nastalo pri kazalištima i profesionalnim glumačkim grupama na području našeg kraja, proširivši festivalsku aktivnost u proteklih deset godina na ukupno sedam gradova i 32 općine iz tri županije koje obuhvaća naša regija. Krapina, po kojoj je festival i dobio ime, ostala je jezgrom kazališnih događanja. Prošle godine festival je posjetilo preko 8500 gledatelja, od čega oko 2500 posjetitelja u Krapini i preko 6000 posjetitelja u 29 gradova i manjih mjesta diljem Zagorja. Veselimo se jeseni i druženjima na 13. “GfuK-u i po Zagorju“ – poručili su iz Kulturne udruge “Glumački festival u Krapini“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba