Od danas na 30 dana zabranjen prelazak preko svih graničnih prijelaza RH

IMA IZUZETAKA: Evo tko ipak smije prelaziti granicu i pod kojim uvjetima

Objavljeno: 19.03.2020. JJ

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, koja će se primjenjivati 30 dana. Ovom se Odlukom, radi zaštite pučanstva RH od bolesti COVID – 19, privremeno zabranjuje, odnosno, ograničava prelazak osoba preko svih graničnog prijelaza RH.

Omogućen povratak

Hrvatskim državljanima omogućit će se povratak u RH, odnosno, odlazak u zemlju u kojoj rade i borave, uz primjenu uputa i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Povratak u matične države omogućit će se građanima država članica Europske unije, odnosno, država članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom području, kao i članovima njihovih obitelji te državljanima trećih zemalja koji su osobe s dugotrajnim boravištem na temelju Direktive Vijeća, osobama koje imaju pravo boravka temeljem drugih direktiva EU ili nacionalnog prava ili koje imaju nacionalne dugoročne vize.

Prekogranični radnici

Izuzeci od primjene ove Odluke odnose se na zdravstvene djelatnike, zdravstvene istraživače i suradnike, stručnjake za skrb o starijima te osobe koje zahtijevaju hitno medicinsko liječenje, prekogranične radnike, prijevoznike robe i drugo prometno osoblje u mjeri kojoj je to potrebno, diplomate, policijske službenike u obavljanju svojih poslova, službe i timove Civilne zaštite, osoblje međunarodnih organizacija i međunarodno vojno osoblje u obavljanju svojih funkcija i putnike u tranzitu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba