Zbog neodgovornih pojedinaca sada je u samoizolaciji 140 zaposlenika

RAVNATELJ KBC-a ZAGREB: “Zaraženi liječnici bili su u Austriji za vikend, a nikome to nisu prijavili”

Objavljeno: 17.03.2020. zagorjeinternational

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić gostovao je na N1 televiziji, gdje je komentirao informaciju da je zaražen još jedan liječnik s Rebra. Tom je prilikom potvrdio da je ondje zaražena još jedna liječnica, kao i prvozaraženi liječnik s Rebra.

– Epidemiološki monitoring na klinici je završen, znamo da je virus importiran izvana zbog odlaska na vikend u Austriju, koji na vrijeme nije prezentiran upravi i s kojeg se dio kolega vratio, nastavio raditi i zatajio da su bili u Austriji. Apeliramo na odgovornost građana, na samokontrolu u ponašanju, a ta situacija vrijedi i za liječnike –  rekao je Ćorušić za N1.

Kako je kazao, o sankcijama za ove liječnike koji su se vratili iz Austrije, a to nikome nisu prijavili, razgovarat će s ministrom i Stožerom civilne zaštite.

Zbog kontakata s njih troje, sad je u samoizolaciji 140 zaposlenika i medicinskog osoblja. Nakon ovog otkrića, ministar zdravstva Vili Beroš poslao je dopis svim bolničkim ustanovama da do danas do 15 sati dostave popis svih djelatnika koji su u zadnjih 14 dana boravili u inozemstvu, piše jutarnji.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba