OD 20. DO 22. TRAVNJA

U Gornjoj Stubici dogovorili su organizaciju za proslavu Dana općine i župe sv. Jurja

Objavljeno: 15.03.2020. zagorjeinternational

U prostoru Općine Gornja Stubica održan je sastanak načelnika Jasmina Krizmanića i njegovog zamjenika Vladimira Škvorca s predstavnicima gornjostubičkih udruga koje se bave glazbom, upraviteljem župe sv. Jurja mučenika vlč. Nikolom Jurkovićem, s ravnateljicom Osnovne škole Matije Gupca Sanjom Knezić te s stručnom suradnicom Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica Marinom Breber, a tema sastanka bila je organizacija Dana općine Gornja Stubica i Župe sv. Jurja mučenika.

Dogovoren je okvirni program. Tako je od 20. do 22. travnja planirana duhovna obnova u župnoj crkvi sv. Jurja mučenika, a 22. travnja otvorenje tradicionalne Jurjevske izložbe u galeriji Lipa, zatim Jurjevska večer, paljenje krijesa te zabavni program. U četvrtak, 23. travnja planira se središnja proslava sv. Jurja mučenika, kada će se slaviti sveta misa u župnoj crkvi na kojoj će sudjelovali članovi gornjostubičkih udruga i predstavnici Općine, dok će 24. travnja biti svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica u Malom dvorcu u Pasanskoj Gorici. U subotu, 25. travnja planira se kulturno – zabavni program kod Gupčeve lipe, a dan kasnije nastup dječjih folklornih sekcija različitih KUD-ova.

Na sastanku je dogovoreno da će sukladno preporukama i napucima Nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije vezanim na koronavirus (COVID 19) po kojima postupa Općina Gornja Stubica, na slijedećem sastanku koji će biti održan u narednom periodu, biti dogovoren detaljni program koji se planira održati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba