OSTAJE ŠEF HDZ-A

Andrej Plenković pobijedio na izborima u HDZ-u: ‘Članovi su poslali jasne poruke…’

Objavljeno: 15.03.2020. zagorjeinternational

HDZ je danas izabrao novo vodstvo stranke, a prema trenutačnim rezultatima Andrej Plenković ostaje na čelu HDZ-a. U borbi za zamjenika stranke Tomo Medved pobjeđuje Ivana Penavu, a Plenkovićev tim osvojio je i potpredsjedničke funkcije, piše Dnevnik.hr.

Prema trenutačno prebrojenim glasovima Andrej Plenković ostaje na čelu stranke, a njegov protukandidat Miro Kovač priznao je poraz i čestitao mu. Također, tim Andreja Plenkovića osvaja sve čelne funkcije u stranci dok je tim Mire Kovača u kojem je i Milijan Brkić doživio poraz.

– Čestitam svim pobjednicima na rezultatima izbora. U vodstvu stranke su ljudi koji su po nečemu posebni, ali dijelimo isti stav o razvoju HDZ-a i Hrvatske. Već od večeras posvećujemo se glavnim temama koje su bitne, a to je bitka protiv koronavirusa – kazao je Plenković.

Rekao je, također, da nije bilo primjedbi na provođenje izbora.

– Članovi HDZ-a su poslali jasnu poruku koje ljude žele na čelu stranke. HDZ mora biti ujedinjen – rekao je Plenković.

Nakon obrađenih 371 od 586 biračkih mjesta, Andrej Plenković osvaja 80%, a Miro Kovač 20% glasova.

U borbi za zamjenika stranke Tomo Medved sa 72 posto glasova pobjeđuje Ivana Penavu koji osvaja 28% glasova.

Kad je riječ o potpredsjedničkim mjestima Oleg Butković osvaja 19%, Ivan Anušić 17%, Branko Bačić 17%, Zdravka Bušić 14%, Davor Ivo Stier 10%, Milijan Brkić 8%, Tomislav Tolušić 8%, Hrvoje Tomasović 4%, Milan Kujundžić 3%.

Gordan Jandroković rekao je da je zadovoljan rezultatima izborima.

– Bilo je zahtjevno na izbornim mjestima. Članovi naših izbornih odbora držali su se visokih higijenskih standarda. Čini će da će izlaznost biti između 60 i 70 tisuća glasova, što je izvrsno – rekao je Jandroković.

Plenkovićev protukandidat Miro Kovač uoči objave službenih rezultata obratio se medijima i priznao poraz.

– Čestitke svima, ovo je velika pobjeda demokracije u HDZ-u i demokracije u Hrvatskoj. Čestitao sam Plenkoviću. Sada moramo svi skupa biti zreli i pripremati se za parlamentarne izbore. Dobili smo neslužbene rezultate i jasno je da je gospodin Plenković dobio povjerenje članstva. Mi smo nakon dva izborna neupsjeha odlučili sebe ponuditi članstvu. Članstvo je odlučilo, mi prihvaćamo volju članstva. Sada je bitno da u uvjetima širenja epidemije koronavirusa budemo svi zajedno i da se počnemo pripremati sve zajedno za izbore za Hrvatski sabor – kazao je Kovač na konferenciji za medije te dodao kako će Opći sabor HDZ-a vjerojatno biti odgođen zbog koronavirusa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba