Premijer Andrej Plenković objavio:

Na dva tjedna prekida se nastava u svim školama i fakultetima, a neće raditi ni vrtići

Objavljeno: 13.03.2020. zagorjeinternational

Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je da se od ponedjeljka prekida nastava u svim osnovnim i srednjim školama te na fakultetima u Hrvatskoj na razdoblje od dva tjedna. Neće raditi ni vrtići.
Učenici od 1. do 4. razreda nastavu će pratiti putem posebnih emisija na HRT-u te alternativno putem Sportske televizije, dok se za više razrede osnovne škole i srednjoškolce, kako je istaknuto na pressici, radi na online nastavi.

Nastavnici u školama

– Dio obitelji ima mogućnost osigurati čuvanje djece. Za one koji nemaju, pogotovo kroz prvo razdoblje, škole će raditi. Ako roditelji nisu u mogućnosti osigurati da dijete bude doma, neka dovedu dijete u školi. Nastavnici će biti u školama. Dakle, ako djeca nemaju gdje biti, ako roditelji ne mogu osigurati, djeca mogu doći i u vrtić i u školu – rekao je Plenković, kako piše Jutarnji list.
Premijer je i poručio građanima da nema razloga za paniku, masovne odlaske u trgovine i pribavljanje zaliha u mjerama koje su disproporcionalne. Vlada će se, dodao je, fokusirati na radna mjesta.

Apelirao na starije

– Bez ikakvih dilema odgodit ćemo plaćanje poreza na dohodak i na dobit i doprinosa. Dio prihoda koji će biti manji lokalnim jedinicama, proračun će nadomjestiti – kazao je.
Apelirao je i na sugrađane starije dobi da budu posebno oprezni.

– Oni su najrizičnija skupina, neka se što manje izlažu i neka vode disciplinirani način života u ovom trenutku – kazao je premijer.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba