U KZŽ se veliki broj djece ili odraslih osoba nalazi u potrebi skrbi izvan vlastite obitelji

Ovog petak u Krapini zanimljiva tribina o udomiteljstvu, na kojoj će se moći čuti i iskustva udomitelja

Objavljeno: 12.03.2020. JJ

Centar za socijalnu skrb Krapina, Centar za socijalnu skrb Donja Stubica i Gradsko društvo Crvenog križa Krapina zajednički organiziraju tribinu koja aktualizira temu udomiteljstva kao oblika skrbi izvan vlastite obitelji. Tribina će se održati ovog petka od 10 sati u prostorijama Društva Crvenog križa KZŽ u Krapini.

Brojni razlozi

Razlozi zbog kojih se dijete ili odrasla osoba smještava u udomiteljske obitelji su mnogobrojni. Djeca koja se smještavaju u udomiteljske obitelji najčešće su djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi – djeca bez roditelja, djeca koju roditelji zanemaruju ili zlorabe roditeljske dužnosti, djeca žrtve obiteljskog nasilja te djeca s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem. Odrasle osobe koje se smještavaju u udomiteljske obitelji nisu u mogućnosti brinuti se o sebi, a najčešće  je riječ o starijim i nemoćnim osobama, te osobe s tjelesnim, osjetilnim, intelektualnim ili mentalnim oštećenjem. U Krapinsko –  zagorskoj županiji se danas veliki broj djece ili odraslih osoba nalazi u potrebi skrbi izvan vlastite obitelji, a prisutan je značajan nedostatak udomitelja.

Širenje mreže

Koji su uvjeti za obavljanje udomiteljstva? Kakvi su potencijali profesionalnog bavljenja udomiteljstvom? Tko su mogući udomitelji djece i odraslih? Kako prošiti mrežu udomitelja u županiji? Kako bolje javnost upoznati s udomiteljstvom? O navedenim temama na tribini će govoriti predstavnici Centra za socijalnu skrb Krapina i Donja Stubica, te Gradskog društva Crvenog križa Krapina, a o vlastitim iskustvima udomljavanja progovorit će i sami udomitelji.
Ova tribina kao prva u nizu aktivnosti aktualizira udomiteljstvo kao izvaninstitucionalni oblik skrbi s potencijalom za širenje mreže udomitelja. U suradnji s partnerima, GDCK-om Krapina te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Krapina slijede radionice za zainteresirane za bavljenje udomiteljstvom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba