PLANIRANE MANIFESTACIJE NEĆE SE ODRŽATI

Zbog koronavirusa, redom se odgađaju i otkazuju manifestacije, među njima i ZagrebDox, Place2Go, Festival svjetla…

Objavljeno: 11.03.2020. zagorjeinternational

Radi nužnih mjera opreza i sigurnosti te opasnosti od širenja koronavirusa, u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske redom se otkazuju manifestacije koje su planirane i najavljene mjesecima unaprijed.
Tako je otkazano i 16. izdanje ZagrebDoxa, koje se trebalo održati od 15. do 22. ožujka u CineStaru Zagreb – Branimir mingle mallu, priopćeno je iz direkcije Festivala, a prema uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koje uključuju preporuku zabrane javnih okupljanja u zatvorenom prostoru, sve u svrhu kontroliranja trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

Nepotreban rizik


– Temeljem prijašnje komunikacije sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, suradnje s prikazivačem, kao i domaćim i stranim filmskim djelatnicima, nadali smo se da ćemo, makar i u donekle smanjenom opsegu, biti u stanju održati ovogodišnji Festival u predviđenim rokovima. Nažalost, pogoršanje situacije u Europi, posebno u našem najbližem okruženju, kao i odluka i preporuka Stožera, prisiljavaju nas da Festival odgodimo – rekao je direktor ZagrebDox-a Nenad Puhovski te dodao kako su dokumentaristi uvijek bili među najhrabrijim filmašima, međutim, u ovom trenutku ne mogu nastaviti s održavanjem ZagrebDoxa u predviđenom terminu te izložiti publiku, filmske autore i predstavnike medija nepotrebnom riziku.
Također poručuju da svi koji su kupili ulaznice za ZagrebDox od danas mogu zatražiti povrat novca.

Odgođene manifestacije


Još ranije, otkazana je i manifestacija Festival svjetla Zagreb, a koji se trebao održati od 18. do 22. ožujka, a sada je odgođen do listopada.
Međunarodni sajam turizma Place2Go, koji se od 13. do 15. ožujka trebao održati u Areni Zagreb, a prema najnovijim informacijama, ova regionalna manifestacija trebala bi se održati u svibnju. (Renata Cisar)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba