DAN DIJETETIČARA U HRVATSKOM SABORU

Zastupnici se informirali o važnosti pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti

Objavljeno: 11.03.2020. zagorjeinternational

Na inicijativu Društva nutricionista i dijetetičara, u srijedu je u Hrvatskom saboru održana javnozdravstvena akcija nutricionističkih mjerenja i savjetovanja s nutricionistima za sve zainteresirane zaposlenike Sabora i saborske zastupnike.
Tim je povodom Eva Pavić, predsjednica Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara, rekla kako je cilj ove akcije edukacija o važnosti pravilne prehrane, kao i podizanje svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti.

Druge srijede

– Dan dijetetičara obilježava se druge srijede u ožujku od 2008. godine, na inicijativu američke Akademije za prehranu i dijetetiku, a od prošle godine Hrvatsko društvo nutricionista i dijetetičara sudjeluje u ovoj inicijativi – rekla je Pavić i izrazila zadovoljstvo što se ovogodišnja akcija održava upravo u Hrvatskom saboru.
Potpredsjednik Sabora, akademik Željko Reiner, istaknuo je važnost ovakvih akcija, u kojima se podiže svijest javnosti o važnosti pravilne prehrane posebice kod osoba koje boluju od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, ali i ostalih. Naglasio je kako uz današnji tempo života, obroci često nisu balansirani i redoviti, ne jede se dovoljno voća, povrća i ribe.

– Iz tog razloga, dobro je da ovakva poruka o potrebi zdrave prehrane dođe i od nas u Hrvatskome saboru – zaključio je Reiner.

Individualni pristup

Darija Vranešić Bender, dopredsjednica Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara, dodala je kako se obilježavanjem Dana dijetetičara ukazuje na važnost zdrave ishrane, ali i na važnost profesije dijetetičara i nutricionista koji danas u zdravstvenom sustavu imaju svoje mjesto. Posebno je istaknula važnost individualnog pristupa i prehrane prilagođene osobama koje boluju od dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i bolesti probavnog sustava. – Važnost dijetoterapije u svrhu prevencije bolesti važna je u svim segmentima medicine – istaknula je Vranešić Bender.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba