Ovogodišnji “Susreti za Rudija“ održat će se od 8. do 10. svibnja

Učenici će učiti o Rudolfu Perešinu, otvorit će se izložba, održati memorijalna utrka, a bit će tu i nezaobilazni aeromiting

Objavljeno: 10.03.2020. IB

U “Lojzekovoj hiži” održan je radni sastanak vezan uz organizaciju 23. “Susreta za Rudija“. Manifestacija će se održavati od 8. do 10. svibnja, a bit će tu predavanja za polaznike osnovnih i srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije, u suradnji sa Županijom, gdje će pripadnici HRZ-a govoriti o Rudolfu Perešinu, zanimanju vojnog pilota i ulozi zrakoplovstva u Domovinskom ratu, dok će predstavnici Udruge branitelja “Sveti Juraj“ održati predavanje o Domovinskom ratu. Bit će organizirana i “Mala škola zrakoplovstva“.
I ove godine će u Muzeju seljačkih buna Zagrebački – zrakoplovno tehnički savez organizirati izložbu posvećenu Rudolfu Perešinu, a predstavnici Udruge Specijalne jedinice policije “Barun“ i Udruga “Crne mambe“ svoju izložbu. Održat će se i tradicionalni nogometni turnir, kao i dječji troboj.
U Muzeju seljačkih buna održat će se osma Domoljubno – tamburaška večer u organizaciji gornjostubičke Udruge “Lipin cviet“ i KUD-a “Matija Gubec“.

U nedjelju, 10. svibnja program će započeti u Jakšincu, obilaskom radova na Spomen hiži Rudolfa Perešina, nakon čega će se slaviti sveta misa, obilježiti početak Memorijalne utrke te će uslijediti službeni dio polaganja cvijeća i prigodni program u Spomen parku Rudolfa Perešina. U poslijepodnevnim satima održat će se aeromiting.U 21 sat održat će se tradicionalni vatromet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba