U sklopu projekta "Lokalni info - centar za mlade 'Zagor'"

Na radionicama Mreže udruga Zagor sudjelovalo 139 učenika iz pet zagorskih srednjih škola

Objavljeno: 10.03.2020. JJ

Mreža udruga Zagor tijekom posljednja je dva mjeseca održala niz aktivnosti u sklopu projekta “Lokalni info – centar za mlade ‘Zagor'”. Održane su radionice o Dijalogu EU s mladima za učenike Srednje škole Krapina i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Na radionicama su  učenici informirani o ciljevima dijaloga, načinima provedbe, kako se mogu uključiti, tko je zadužen za provedbu Dijaloga EU s mladima u RH te kome se mogu obratiti ako im je potrebna pomoći oko organizacije aktivnosti koje su povezane s donositeljima odluka.

Italija i Amerika

U Srednjoj školi Konjščina održana je radionica o međunarodnoj mobilnosti, na kojoj su mladi informirani o mogućnostima mobilnosti, a svoje iskustvo međunarodnog volontiranja s njima su podijelile volonterke iz Italije i Amerike. U Srednjoj školi Pregrada održana je radionica o nasilju u mladenačkim vezama, na kojoj su mladi informirani o oblicima nasilja u vezi, uzrocima nasilja i posljedicama, statističkim podacima o nasilju u mladenačkim vezama te o institucijama kojima se mogu obratiti. Održana je i radionica “Aktivizam i sudjelovanje mladih u procesima donošenja odluka i javnim politikama za mlade” za učenike Srednje škole Bedekovčina. Ciljevi radionice bili su osvijestiti mlade o važnosti njihove uloge kao aktivnih građana te prikazati načine aktivnog sudjelovanja u društvu. Radionice su okupile ukupno 139 sudionika.

Socijalni fond

Zagor projekt provodi u partnerstvu s Udrugom za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom “ZAMISLI“ (Zagreb), Udrugom za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu “Impress” (Daruvar), Udrugom za promicanje informatike, kulture i suživota (Petrinja) i Nezavisnom udrugom mladih (Lepoglava).
Ukupna vrijednost projekta je 629.806 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u stopostotnom iznosu. Provedba projekta započela je 1. srpnja 2018., a trajat će do 30. lipnja 2020. godine. Kontakt osoba: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba