Bila je to prava berba medalja u Kotoribi

BRAVO, LOBORSKE MAŽORETKINJE! U Zagorje donijele 12 zlata i četiri srebra

Objavljeno: 10.03.2020. JJ

Loborske mažoretkinje u nedjelju su se natjecale na regionalnom natjecanju za Središnju Hrvatsku u organizaciji Hrvatskog mažoret saveza u Kotoribi. Sudjelovalo je oko 300 mažoretkinja iz sjeverozapadne i središnje Hrvatske te mažoretkinje iz Beča, koje su željele sudjelovati i vidjeti kako izgleda natjecanje u Hrvatskoj, a koje se održava pod nazivom “Prvi i viši korak”.

Razgovor sa sucem

Ovu vrstu natjecanja u Republici Hrvatskoj provodi jedino Hrvatski mažoret savez, u kojem se mogu natjecati mažoretkinje u dobi od 4 do 9 godina i u dobi od 10 do 25 godina pojedinačno, bez obzira jesu li članice kojeg mažoret sastava ili se natječu samostalno. U ovoj vrsti natjecanja, mažoretkinja prije i poslije nastupa može razgovarati sa sucem koji je ocjenjuje i na taj se način osloboditi treme i straha koje prethodi svakom nastupu, ali i dobiti korisne savjete.
Loborske mažoretkinje predstavljalo je 10 mažoretkinja u dobi od 4 do 9 godina, a osvojile su 8 zlatnih (Iva Martinuš, Ena Šala, Gabrijela Gočen, Doris Hađar, Lucija Kulfa, Nika Jurinić, Klara Horvat i Marta Đurinec) te dvije srebrne medalje (Jana Bolšec i Franka Domitran). U kategoriji od od 10 do 25 godina sudjelovalo je šest loborskih mažoretkinja koje su osvojile četiri zlata (Mia Đurinec, Natalija Bezak, Ines Jurinić i Lorena Gočen) te dva srebra (Paula Ivančić i Natali Hubak).

Državno prvenstvo

Po nove medalje i priznanja Loborske mažoretkinje kreću krajem travnja, kada se održava Državno prvenstvo Hrvatskog mažoret saveza u Glini, a ponosne trenerice očekuju da će se potvrditi sva osvojena zlata, a srebrne medalje pretvoriti u zlatne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba