KORIZMENI KRIŽNI PUT KRAPINSKOG DEKANATA

“Ove korizme, ali i čitavog našeg zemaljskog života, budimo oni koji će izgrađivati boljitak za svakog čovjeka”

Objavljeno: 09.03.2020. JM

U subotu je održan drugi Korizmeni križni put Krapinskog dekanata te 19. krapinski Izviđački križni put. Brojni izviđači, mladi, krizmanici, djeca i vjernici koji su se odazvali pozivu svojih župnika, okupili su se u svojim župnim crkvama te se uz molitvu, pjesmu i razmatranje zaputili prema postajama križnog puta. Između postaja, molila se krunica i pjevale korizmene pjesme.

Vlč. Josip Horvat

Završna postaja bila je u Župi Uzvišenja Svetog Križa u Svetom Križu Začretju, gdje je svetu misu, uz svećenike iz dekanata, predvodio vlč. Josip Horvat, rodom iz Župe sv. Mihaela arkanđela iz Mihovljana, a okupilo se oko 350 hodočasnika.

– Snažna je simbolika vašeg okupljanja i završetka ovog križnog puta upravo u ovoj crkvi. Ovdje smo došli da čujemo utjelovljenu Riječ Božju, a njezinu vjerodostojnost možemo vidjeti u Kristovu križu. Stojimo ovdje pred tim izvorom i molimo za dar milosti, otvorenog i poniznog srca. Ove korizme, ali i čitavog našeg zemaljskog života, odlučimo da mijenjamo sebe, da budemo oni koji će izgrađivati boljitak za svakog čovjeka, a zatim molimo milosrdnog Oca da nam oprosti sve ljudske pogreške koje imamo. Zahvalimo stoga ovdje prije svega za svoje živote, za dar Božje ljubavi prema svakom čovjeku, za svako istinsko pokajanje i odlučnost da postanemo bolji prema svakom čovjeku kojeg susrećemo u našim životima – poručio je Horvat.

Zahvale sudionicima

Na kraju misnog slavlja dekan Vladimir Drnetić izrekao je svoju zahvalu župnicima koji su prepoznali značaj ovog križnog puta, kao i mladima koji se u ovom razdoblju pripremaju za Uskrs, ali i za sakrament svete potvrde. U ime svećenika, riječ zahvale uputio je vlč. Luka Slijepčević, župnik u Velikom Trgovišću. U svetokriškom Pastoralnom centru za sve hodočasnike pripremljena je i okrjepa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba