The Dekle povodom Dana žena publiku počastile duetom s Hankom Paldum

“Kraljica sevdaha nas je očarala svojom veličinom, a istovremeno jednostavnošću, te nam pomogla svojim iskustvom i savjetima”

Objavljeno: 09.03.2020. IB

The Dekle su povodom Dana žena svoju publiku počastile duetom s Hankom Paldum. “Nitko kao majka“, kažu članice ovog ženskog glazbenog sastava, nova je pjesma koja će dirnuti svakoga, a posebno majke. Za tekst, glazbu, aranžman i produkciju ponovno je zaslužan njihov osnivač Ivica Plivelić Iva, a Dekle su oduševljene suradnjom.

Snimljen spot

– Kad smo saznale da se Hanki svidjela pjesma i da je pristala na duet, bile smo presretne i nestrpljivo čekale snimanje u studiju, da čujemo kako će kraljica sevdaha iznijeti svoje stihove. Očarala nas je svojom veličinom, a istovremeno jednostavnošću, te nam pomogla svojim iskustvom i savjetima. Zahvaljujemo i svim našim suradnicima u studiju, a posebno Makedoncu Stefanu Ivanoskom, koji nam je snimio tarabuku (darbuku), Denisu Šuki – Jajtiću za dionice harmonike i Draganu Marinkoviću za violinu – istaknule su The Dekle.
Spot je snimljen u produkciji Foto studija “Fabo“, s kojim surađuju od prve pjesme, a sniman je u predivnom ambijentu u Maloj Mlaki, u Etno Parku Zagreb.
– Snimanje spota će nam također ostati u prelijepom sjećanju zbog predivnih emocija koje su se stvorile tijekom snimanja. Bilo je smijeha i suza, jer slušajući ovakvu pjesmu, nitko ne može ostati ravnodušan. Nadamo se da će je naši slušatelji prepoznati i uživati u njoj – rekle su članice.

Promocija albuma

Iako djeluju tek šest mjeseci, The Dekle bilježe brojne nastupe i marljivo rade na novim pjesmama. “Od Dunava do Jadrana“ prva je pjesma ovih zanimljivih ženskih vokala, kojom su osvojile mnoge televizijske i radijske etere, a trenutno broji preko 700.000 pregleda na YouTubeu. U veljači su nastupile na festivalu “Šokačke pisme“ u Županji s pjesmom “Dimnjačar“, gdje je glavnu ulogu dimnjačara preuzeo svima poznati Antimon iz humorističnog showa “Večernja škola“.
U pripremi je još nekoliko pjesama, a ovim tempom, Dekle se nadaju promociji albuma krajem ove godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba