Župan Kolar i njegovi zamjenici obilaze zagorske zdravstvene ustanove i dijele ruže zaposlenicama

“Žene u društvu još uvijek nisu dovoljno cijenjene i plaćene“

Objavljeno: 08.03.2020. JM

Povodom Dana žena, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar te njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek kao znak pažnje dijelili su ruže građankama. Ruže su tako podijeljene u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, centru Krapinskih Toplica, na Zivtovom trgu u Zaboku, Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, kao i u Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice.

Rad vikendom

– Iznimno mi je drago da na području Krapinsko – zagorske županije ta lijepa tradicija obilježavanja Dana žena nije zamrla. Inače sam za Dan žena imao običaj obilaziti radnice koje rade u tvornicama te na taj način skretati pozornost da su žene ravnopravne članice društva, da ravnopravno zastupaju i gospodarstvo, zdravstvo, kulturu, sport odnosno sve segmente društva s jedne strane, a da s druge strane, u društvu, još uvijek nisu dovoljno cijenjene i plaćene. Prosječno plaća muškaraca u odnosu na plaću žena za isti posao je petnaestak ili dvadesetak posto manja. Ove godine smo se odlučili za drugačiji pristup i posjetili zdravstvene ustanove u kojima žene rade vikendom i svakom nedjeljom i na to nitko ne obraća pažnju. To je najnormalnija stvar kao što neke naše majke, žene, supruge rade nedjeljom i u pekarnicama i trgovinama”, rekao je župan Kolar.

Zamjenica ravnatelja OB Zabok Ljiljana Družinec Hršak istaknula je kako je upravo zdravstvo struka u kojoj su žene većinski zaposlene.

Kućni odgoj

– Ravnopravnost žena počinje od vrtića, od kućnog odgoja, a svaka ovakva gesta obilježavanja Dana žena je dobro došla i skreće pažnju da su žene važan dio društva, pogotovo u pojedinim strukama i da ih kao takve treba uvažavati. Ravnopravnost spolova u našoj bolnici je dobro zastupljena, od upravljačkih struktura pa do zaposlenih. U poslu ste ravnopravni onoliko koliko se kolege oko vas i vi sami trudite – istaknula je Družinec Hršak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba