U Donjoj Stubici održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli 603 tisuća kuna za 24 udruge

“Zahvaljujući ogromnom značaju udruga za grad i naše stanovnike, sredstva smo im ove godine povećali za 100 tisuća kuna“

Objavljeno: 04.03.2020. Jožica Miklaužić

U prostorima Gradske uprave u Donjoj Stubici održano je svečano potpisivanje ugovora između Grada Donja Stubica i udruga koje su na raspisanom natječaju ostvarile mogućnost financiranja iz proračuna Grada.
Prema riječima gradonačelnika Donje Stubice Nikole Gospočića Grad je raspisao javni poziv za prijavu projekata i programa udruga, 10. siječnja ove godine.

Sportska zajednica

– Javilo nam se ukupno 24 udruga, od toga 18 njih s područja grada i šest njih s drugih područja županije, s obzirom na to da mi raspisujemo javni poziv za udruge s područja Grada, ali i za udruge koje imaju program ili projekt koji je od interesa za grad Donju Stubicu. Od te 24 udruge, tu je i Sportska zajednica, a kako ona ima još deset članova možemo reći da je na natječaju bilo više od 30 udruga – rekao je gradonačelnik Gospočić te dodao kako je Grad ovim javnim pozivom udrugama podijelio ukupno 603 tisuće kuna.
– Najmanji dodijeljen iznos bio je 1500, a najveći 380 tisuća kuna, za Sportsku zajednicu Donje Stubice. Danas smo potpisali ugovore, a očekujemo da ćemo već početkom sljedećeg tjedna isplatiti prve iznose kako bi udruge mogle normalno funkcionirati kroz godinu – kazao je Gospočić istaknuvši veliku važnost koje udruge imaju za Donju Stubicu.

Gradski proračun

– Ovo je za nas jako bitno s obzirom na to da udruge s područja grada zaista maksimalno pridonose našem, kako kulturnom, tako i zabavnom i sportskom životu. Naravno tu je i briga za osobe koje se nalaze u nepovoljnom životnom položaju, kao što su naši invalidi, branitelji, mlade obitelji koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju, ali i za poljoprivrednike s našeg područja. Mogu reći kako je kompletnim sklopom naših raznih udruga, u kojima je angažiran ogroman broj ljudi,  obuhvaćena cijela populacija našeg grada. Najznačajnije manifestacije koje imamo, a tu svakako spada Seljačke buna rezultat su rada upravo naših udruga – objasnio je gradonačelnik te naglasio kako je zahvaljujući ogromnom značaju koje udruge imaju za grad i stanovnike, iznos sredstava namijenjenih za njihov rad ove godine povećan za 100 tisuća kuna.
– Ovisno o mogućnostima u gradskom proračunu, naravno da ćemo ta sredstva podići i na veći iznos jer sve naše udruge to zaslužuju – zaključio je gradonačelnik Gospočić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba