U subotu 9. INA Rally Kumrovec

Sudjelovat će 70 posada iz deset zemalja, čak deset njih stiže s automobilima klase R5

Objavljeno: 03.03.2020. JM

U Hrvatskom zagorju u petak i subotu otvara se nova sezona FIA prvenstva Centralnoeuropske zone te Prvenstva Hrvatske u rallyju. Za 9. INA Rally Kumrovec prijavilo se 70 posada iz deset zemalja, od kojih čak deset stiže s automobilima klase R5.
Direktor rallyja Željko Štefanić rekao je kako je to dosad najjača vozačka postava koja stiže na ovo natjecanje.

Najbolji organizator

– To je vjerojatno i plod naših prijašnjih rezultata, pet puta smo bili nagrađeni kao najbolji organizator s rallyjem u Kumrovcu, pa smo dobili priliku prijaviti se na natjecanje FIA prvenstvo CEZ-a i sasvim sigurno nam je to prvenstvo donijelo i taj broj posada – objasnio je Štefanić.
Itinerer se sastoji od 76,09 kilometara brzinskih ispita, a kako je naglasio načelnik Kumrovca Robert Šplajt, dio cesta kojim prolazi trasa rallyja je obnovljen, a stanovnici željno iščekuju povratak automobilista.

– Ove godine očekujemo lijepo vrijeme. Gastronomska ponuda je spremna i nadamo se da će doći puno posjetitelja. Naravno da nam takva velika manifestacija puno znači. Kumrovec je mjesto koje je stvoreno za velike manifestacije – rekao je Šplajt.
Natjecanje se organizira u suradnji s Općinom Zagorska Sela, čija je načelnica Ksenija Krivec – Jurak otkrila kako tamošnje stanovništvo nestrpljivo prati tijek priprema.

– Svi se vesele manifestaciji, puno je već upita koliko je vozača. Željno se iščekuje i ova utrka, tako da se svi doista veselimo i jedva čekamo idući vikend da trka krene. Trasa je ostala netaknuta, izazovna kao i prošle godine, tako da vjerujem da će vozači uživati – kazala je Krivec – Jurak.

Brzinski ispiti

Program natjecanja ponovno je dvodnevni.

– Prvi dan počinjemo u Termama Tuhelj s dva brzinska ispita na parkiralištu. Idući dan imamo ceremonijalni start u Muzeju Staro Selo u Kumrovcu, pa tri brzinska ispita u Kumrovcu i tri u Zagorskim Selima, koji su nepromijenjeni. Pokazao se vrhunskim organizacijski i za gledatelje i vozače. Na brzincu u Kumrovcu vratili smo kultno mjesto, igralište i mostić kod osnovne škole, tako da imamo još jednu lokaciju više za gledatelje. Taj brzinac je nešto duži nego prošle godine – rekao je direktor rallyja Štefanić.
Rally u Kumrovcu dosad su samo jednom osvojili Hrvati, 2013. godine, kad su najbrži bili Daniel Šaškin i Damir Bruner u Mitsubishi Lanceru Evo X. Prije i poslije toga slavodobitnici su bili stranci. Najviše pobjeda, ukupno tri, ima Mađar Janos Szilagyi, od kojih dvije pod hrvatskom zastavom, kao vozač Auto kluba Delta Sport iz Zagreba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba