Redovna izvještajna skupština DVD-a Kumrovec

U prošloj godini zabilježili sedam intervencija, a vrijeme odaziva bilo je unutar 15 minuta

Objavljeno: 01.03.2020. JJ

U petak je u Restoranu Zelenjak – Ventek održana redovna izvještajna skupština DVD-a Kumrovec. Prisustvovali su predstavnici više od 20 vatrogasnih društava iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije i Srbije, kao i predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber, te načelnik Kumrovca Robert Šplajt, koji je i sam član DVD-a Kumrovec. Sve goste na samom je početku pozdravio predsjednik DVD-a Tomislav Štefan.
DVD Kumrovec je osnovan 1951. godine, što znači da će iduće godine obilježiti 70 godina postojanja i djelovanja. Među brojnim provedenim aktivnostima u proteklih godinu dana, na skupštini je istaknuto sedam intervencija po dojavi Vatrogasnog operativnog centra. Prosječno je na intervenciju izlazilo sedam vatrogasaca, a vrijeme od dojave VOC-a do dolaska na mjesto intervencije bilo je unutar 15 minuta.

– Vatrogastvo je u našem frtalju svijeta zapravo način života. Vatrogasci su nositelji obrane naših sela općina i gradova, ali i nositelji društvenog života, koji njeguju pomoć i empatiju prema svakome kome je to potrebno. Dobro ste odabrali jer vatrogastvo uči onome što nam u životu može dobro doći – prijateljstvu, žrtvi i pomoći bližnjemu – poručila je predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, uz čestitke članovima DVD-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba