U subotu u Oroslavju putopisno predavanje avanturista Viktora Šimunića, koji je posjetio Černobil

ZONA ISKLJUČENJA: Iz prve ruke doznajte kako izgledaju grad i elektrana 35 godina nakon najveće nuklearne katastrofe u povijesti

Objavljeno: 28.02.2020. IB

U subotu u 18 sati u dvorani Gradske knjižnice Oroslavje održat će se još jedno putopisno predavanje oroslavskog avanturista Viktora Šimunića.

– Putovanja su nešto što čovjeku ostaje za cijeli život, ona su jedino sigurno ulaganje u sebe – rekao je Šimunić jednom prilikom.

Nove kulture

Ono što ga karakterizira, putovanja su u egzotične zemlje i želja za upoznavanjem novih država, tradicija, kultura i naroda. A uz to što voli putovati, Šimunić na svojim putovanjima promovira i Zagorje koje je, kako kaže, “najljepši kraj na svijetu“. Njegovi putopisi objavljeni su diljem regije, a do sada je proputovao preko trideset zemalja na tri kontinenta te preko 150 gradova.
Ovog puta Viktor je posjetio ozloglašeni Černobil, odnosno, Černobilsku zonu isključenja, a svoja će iskustva i zapažanja podijeliti sa svojim sugrađanima i drugim zainteresiranima.

Fotografije i videozapisi

Što je to Černobilska zona isključenja, kako iz prve ruke izgleda pustoš 35 godina, nakon najveće nuklearne katastrofe u povijesti, kako je bilo spavati u gradu Černobilu, a kako je bilo doći do same elektrane i posjetiti je, sve će to otkriti ovaj avanturist, a predavanje će biti popraćeno i njegovim fotografijama i videozapisima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba