Održana 23. sjednica pregradskog Gradskog vijeća

GRADONAČELNIK VEŠLIGAJ O KINU U PREGRADI: U tijeku je izrada projektne dokumentacije, a radovi bi trebali krenuti na jesen

Objavljeno: 28.02.2020. JM

U Gradskoj vijećnici u Pregradi u srijedu je održana 23. sjednica Gradskog vijeća, kojoj je prisustvovalo devet vijećnika, pred kojima su se našle 32 točke dnevnog reda.
Nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, Gradsko vijeće je prihvatilo Izvješće o radu Sportske zajednice grada Pregrade te Izvješće o radu reciklažnog dvorišta za 2019. godinu, koje je pokazalo kako je od početka rada 18. ožujka 2019. godine pa do kraja te godine reciklažno dvorište zaprimilo ukupno 127.013 kilograma otpada. Vijećnice i vijećnici dali su i suglasnost “Niskogradnji d.o.o.“ za nabavu opreme, transportnog vozila, kamiona kiper putem financijskog leasinga, okvirne vrijednosti nabave 110 tisuća eura, uz rok otplate pet godina.

Javna priznanja

Gradsko vijeće donijelo je i Odluku o dodjeli javnih priznanja za 2019. godinu, koja će se dodijeliti na svečanoj sjednici povodom Dana grada. Također, prihvaćeno je i izvješće o radu gradonačelnika, a vijećnici i vijećnice primili su kao informaciju Izvješće o radu poljoprivredne redarke u protekloj godini. Tako je na području Pregrade tijekom 2019. godine obrađeno ukupno 104 predmeta, od čega je njih 78 bilo po prijavi građana, a 26 po službenoj dužnosti, te je ukupno poslano 235 opomena. Na sjednici je donesen i Program potpora u poljoprivredi za 2020. godinu za koji je u Gradskom proračunu osiguran iznos od 108 tisuća kuna.

Gradska jezgra

Pod točkom razno, gradonačelnik Marko Vešligaj informirao je okupljene o predstavljanju studije Arhitektonskog fakulteta o revitalizaciji pregradske gradske jezgre, a vijećnici su imali pitanja vezano za uređenje kinodvorane, na što je gradonačelnik odgovorio kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije koja bi trebala biti gotova do ljeta te se nada da će radovi na uređenju dvorane krenuti na jesen. Također je istaknuo kako se čekaju rezultati poziva Ministarstva kulture na koji je prijavljena izrada projektne dokumentacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba