“POVEŽI SE“: Projekt međunarodne suradnje škola

Medijski tehničari zabočkog ŠUDIGO-a posjetit će srodnu strukovnu školu u Bosni i Hercegovini

Objavljeno: 27.02.2020. JM

Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i ove školske godine odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja odobreno je sufinanciranje projekta “Poveži se“, usmjerenog na međunarodnu suradnju škola.

Medijski tehničari

Ovogodišnji projekt ŠUDIGO provodi u suradnji sa Srednjom tehničkom školom grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije iz Ilidže u Bosni i Hercegovini. Krajem ožujka planiran je odlazak 12 učenika drugih i trećih razreda medijskih tehničara, koji bi trebali biti smješteni u obiteljima učenika škole partnera, a u pratnji nastavnica škole Barbare Hanjilec, Tamare Bilankov, Valentine Petric – Klaužer te ravnateljice Božice Šarić.
Jedan od zadataka je kreiranje izložbe u izložbenom salonu u prostoru škole domaćina. gdje će se postaviti umjetnički i multimedijalni radovi učenika. Obilaskom škole i sudjelovanjem na nastavnim satovima pojedinih predmeta, učenici ŠUDIGO-a predstavit će Krapinsko – zagorsku županiju, grad Zabok i školu te razmijeniti iskustva s učenicima i nastavnicima srodne strukovne škole iz BiH.

Povratni susret

Povezivanjem učenika i nastavnika, uspostavit će se daljnja suradnja škola te dogovoriti povratni susret u Zaboku sljedeće školske godine. Uz samu školu, učenici i nastavnici ŠUDIGO-a Zabok posjetit će i Akademiju scenskih umjetnosti te Hrvatsko kulturno društvo Napredak u Sarajevu, a upoznat će se i s poviješću, kulturnim i prirodnim znamenitostima Sarajeva i Vrela Bosne. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba