Prigodna svečanost počinje u 17 sati

Muzej krapinskih neandertalaca sutra slavi deseti rođendan!

Objavljeno: 26.02.2020. JM

Muzej krapinskih neandertalaca ovog četvrtka obilježava desetu godišnjicu uspješnog rada. Tim povodom održat će se skup pod nazivom “120 godina spoznaje pračovjeka iz Krapine i 10 godina Muzeja krapinskih neandertalaca”.

Znanstvenici iz SAD-a

Predavači su Jakov Radovčić iz Zagreba, koji će govoriti na temu “Koliko su nam danas aktualne spoznaje Dragutina Gorjanovića – Krambergera?”, dok je tema predavanja Davorke Radovčić “Složeno ponašanje krapinskih neandertalaca?”. Uz njih, sudjeluju i znanstvenici iz SAD-a, Francuske i Njemačke. David Frayer sa Sveučilišta Kansas u SAD-u govorit će na temu “Our recent understandings of the Krapina Neandertals”, Veronioque Laroulandie s francuskog Sveučilišta Bordeaux govorit će na temu “Interactions between Neandertals and diurnal raptors”, dok će Olaf Bininda-Emonds, s njemačkog Sveučilišta Oldenburg govoriti na temu “Rooting evolution with trees”.
Stručni skup počinje u 14 sati, dok je svečanost obilježavanja desetog rođendana na rasporedu u 17 sati.

Edukativni programi

Voditelj Muzeja Jurica Sabol rekao nam je kako su u proteklih 10 godina postignuti vrlo lijepi rezultati, a ponajviše u zadnje tri – četiri godine.

 – Proslava rođendana bit će prilika da se svi zajedno prisjetimo brojnih uspješnih izložbi i edukativnih programa, održanih manifestacija i ostvarenih domaćih i međunarodnih suradnji. Uz uvažene uzvanike iz Ministarstva kulture, Županije i Grada  Krapine te predstavnike Muzeja Hrvatskog zagorja i kolege muzealce, napravit ćemo prigodna predavanja i izlaganja na temu što smo napravili, što nismo napravili u ovih 10 godina, te se osvrnuti  na lijepa događanja.  Postigli smo i lijepe brojke, govorimo o gotovo milijun posjetitelja.  Za glazbeni štimung pobrinut će se Kvartet Gubec, a nakon završenog programa, imat ćemo i rođendansku tortu te pravu proslavu – istaknuo je Sabol.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba