Ministar Horvat i državni tajnik Antonić na predstavljanju najveće europske inovacijske mreže

“Dijalog i aktivna komunikacija ključni su kako bismo nastavili jačati inovativne kapacitete na prostoru Hrvatske“

Objavljeno: 26.02.2020. zagorjeinternational

– U Hrvatskoj se posebna pažnja pridaje području istraživanja i razvoja te inovacija – istaknuo je državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić na konferenciji “EIT Awareness Day”. Riječ je o konferenciji koju organizira Ministarstvo u suradnji s Europskim institutom za inovacije i tehnologiju, a pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, s ciljem upoznavanja EIT zajednice i svih njezinih aktivnosti.

Panel rasprave

U sklopu programa konferencije “Dan podizanja svijesti o EIT-u“, obuhvaćeno je mnogo tema, poput pitanja hrvatskog inovacijskog sustava i potencijala, a održano je i nekoliko panel rasprava – “Od studenta do poduzetnika”, “Od ideje do proizvoda”, “Od stvaranja do tržišta” te rasprava o tome kako EIT zajednica može pomoći u jačanju inovacijskih kapaciteta u Hrvatskoj.
Državni tajnik Mario Antonić tom je prilikom predstavio hrvatski inovacijski sustav.

– Osnivanjem Nacionalnog inovacijskog vijeća i pratećih pet tematskih inovacijskih vijeća, za isti smo stol posjeli predstavnike države, akademske zajednice i poduzetnike. Dijalog i aktivna komunikacija unutar ovog trokuta su ključni kako bismo nastavili jačati inovativne kapacitete na prostoru Hrvatske – istaknuo je Antonić.
U završnoj riječi Antonić je posebice istaknuo važnost stvaranja sinergijskog učinka svih dionika uključenih u proces inoviranja i poduzetništva, od samih poduzetnika pa i studenata, preko lokalne zajednice, nacionalnih državnih organa, pa sve do tijela Europske komisije, kako bi se mogli iskoristiti svi raspoloživi instrumenti i alati koji su na raspolaganju.

Istraživanje i razvoj

– Ipak, sve počinje i završava s ljudima i našim angažmanom, voljom za rad, energijom, strašću da stvorimo nešto dobro i pozitivno, kako bismo svi skupa živjeli bolje – poručio je državni tajnik.
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat naglasio je kako mu je zadovoljstvo vidjeti nedavni pozitivan rast ulaganja u istraživanje i razvoj u Hrvatskoj te tvrdi kako se jasnom vizijom i bliskom suradnjom može postići mnogo više.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba