Dužni su se javiti svi hrvatski državljani koji ove godine navršavaju 18 godina

MORH objavio poziv za obavezan upis u vojnu evidenciju

Objavljeno: 25.02.2020. JM

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poziva sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2002. godine i starije, a koji dosad nisu upisani, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta. Riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju.

Zakon o obrani


Naime, upis u vojnu evidenciju obvezan je sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljane – muške osobe koje u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske. Na poziv za upis u vojnu evidenciju dužni su se odazvati i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Odsjek za poslove obrane


Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu te OIB. Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, dužni su se odazvati, a eventualnu spriječenost trebaju javiti područnom odsjeku za poslove obrane ili preko roditelja ili članova uže obitelji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba