Upoznali se s projektom “Kuća za pisce“

Članovi Odbora za očuvanje baštine književnika Janka Leskovara iz Pregrade i gradonačelnik Vešligaj posjetili Pazin

Objavljeno: 25.02.2020. JM

Članovi Odbora za očuvanje baštine književnika Janka Leskovara zajedno s gradonačelnikom Pregrade Markom Vešligajem posjetili su u ponedjeljak grad Pazin. Posjet je organiziran na poticaj Grada Pregrade i Krapinsko – zagorske županije, s ciljem upoznavanja s projektom “Kuća za pisce“, a radi budućeg uređenja kuće Janka Leskovara u Valentinovu, koju su Grad Pregrada i KZŽ otkupili prošle godine.

Doček posjetitelja

Po dolasku u Pazin, posjetitelje iz Pregrade dočekao je gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, pročelnik za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica, pročelnica Upravnog odjela Grada Pazina za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Nevija Srdoč, ravnateljica Gradske knjižnice Pazin Iva Ciceran, koja je ujedno i voditeljica “Kuće za pisce“ te ravnateljica Muzeja grada Pazina Maja Zidarić.

“Hiža od besid“

Predstavnici Pazina ukratko su sve prisutne upoznali sa značajkama grada, ustanovama u kulturi te sa samim projektom. “Kuća za pisce – Hiža od besid“ zajednički je projekt Istarske županije i Grada Pazina, kojim je od derutne kuće u starogradskoj jezgri uređen prostor namijenjen rezidencijalnim programima s ciljem ostvarenja šire međunarodne književne suradnje. Tijekom prvih deset godina rada “Kuće za pisce“, u njoj su boravili brojni autori domaće i strane književnosti te je postala središtem književnog života u Istri. Nakon sastanka u prostorima Grada, svi sudionici posjeta u pratnji domaćina posjetili su “Kuću za pisce“, s kojom ih je upoznala ravnateljica Gradske knjižnice, a nakon toga su obišli Muzej grada Pazina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba