Jeste li čuli za novi radio u zagorskom eteru?

SLUŠAJTE RADIO ŠUDIGO! Zabočki srednjoškolci sami osmišljavaju sadržaj i pripremaju se za svoje buduće zanimanje

Objavljeno: 24.02.2020. JM

U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok početkom nove školske godine oformljen je Školski radio – Radio Šudigo, uz podršku ravnateljice Božice Šarić, stručne voditeljice, novinarke Monike Šoštarić te uz tehničku podršku Martina Horvata. Time je ŠUDIGO dobio novi medijski prostor koji se prema potrebi može emitirati u prostorijama same škole, putem razglasa, a može se redovito slušati i putem školske platforme, odnosno putem “Tabule nove” – digitalno izdanje u rubrici Medijateka koju vodi Krešimir Varga i to putem linka.

Komunikacijske sposobnosti

Učenici, njih petnaestak, uglavnom drugog i trećeg razreda smjer medijski tehničar zajedno s voditeljicom školskog radija, sastaju se gotovo na dnevnoj razini kako bi dogovorili sve pristupe za obradu zanimljivih radijskih sadržaja, primjerenih djeci i mladima. Cilj je uključiti sve one učenike koje zanima radio te im pružiti osnovna znanja i kompetencije za posao radijskih novinara i tehničara, poučiti ih kako kreirati radijsku emisiju ili čak samostalno pokrenuti radio.
Učenici kroz rad na školskom radiju razvijaju komunikacijske sposobnosti, tehnike intervjuiranja kao i same montaže, a u isto vrijeme potiče se njihova kreativnost, ali i uključivanje u školske aktivnosti i kulturne projekte lokalne zajednice. Uz sve navedeno, tu je i edukacija učenika o pravilnom korištenju audio opreme i priprema zvučnih zapisa za radijsko emitiranje.

Radio Stubica

Dogovorena je i suradnja s Radio Stubicom, pa su tako učenici dobili priliku kreirati emisiju za mlade pod nazivom “Sve je lako kad si mlad – Glas Šudigovaca“ koja se emitira trećeg četvrtka u mjesecu od 16.15 sati i traje pola sata. Učenici sami trebaju osmišljavati sadržaje iz vlastitih interesnih područja, primjerice ankete, a ujedno i pratiti sve školske aktualnosti. Dogovoreni intervjui se realiziraju, snimaju te tonski obrađuju u radijskom studiju u vrijeme trajanja izvannastavnih školskih aktivnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba