ZLATARSKI OSNOVNOŠKOLCI PREDSTAVILI "EKOSLOVARICU"

Na tri jezika odaslali poruke kako čuvati planet i odgovorno se odnositi prema okolišu

Objavljeno: 24.02.2020. zagorjeinternational

U Osnovnoj školi Zlatar Bistrica predstavljena je trojezična Ekoslovarica, čime je obilježen Međunarodni dan materinskoga jezika, 21. veljače.
Riječ je o edukativnoj zbirci učeničkih radova s porukama kako čuvati planet i odgovorno se odnositi prema okolišu, napisana na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku. Predstavljanjem Ekoslovarice ujedno je završio dvogodišnji projekt, čiji su nositelji učenici trećeg razreda, a koordinatorice školska knjižničarka Snježana Kovačević i učiteljice razredne nastave Andreja Jertec i Rajna Borovčak.

Predstavili učenici

Edukativnu zbirku predstavili su učenici Petar Buden, Franka Vuković, Melani Futivić, Lucija Špoljar i Mateo Borić. Prisutnima su se obratile ravnateljica Jasna Kokot – Pelko, učiteljica hrvatskoga jezika Marija Hudi – Hitrec i školska knjižničarka Snježana Kovačević, a u glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici Leda Fulir i Matej Futivić.
Ekoslovarica je uvrštena i u Erasmus+ projekt – Školski permakulturni vrt, koji OŠ Zlatar Bistrica od ove školske godine provodi s partnerima iz Sjeverne Makedonije, Malte i Islanda. Uključuje ekološke teme, zdravu prehranu, zdrave stilove života i odgovorno ponašanje prema okolišu.

Video veza

Tijekom predstavljanja Ekoslovarice, video vezom javili su se i vršnjaci iz osnovne škole Dimitar Makedonski iz Sjeverne Makedonije i pokazali kako se u njihovim učionicama koristi Ekoslovarica. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba