Tradicionalna radobojska fašnička manifestacija

Maskiralo se i staro i mlado, a na kraju svi zajedno presudili fašniku, krivcu za sve nepodopštine

Objavljeno: 24.02.2020. JM

Središnji trg ispred Zadružnog doma u Radoboju bio je u nedjelju ispunjen brojnim maskiranim skupinama, članovima Limene glazbe “Mirna“ i mještanima koji su došli na tradicionalnu radobojsku fašničku manifestaciju. Kulturno umjetničko društvo “Zagorec”, Osnovna škola Side Košutić, Dječji vrtić “Škrinjica“ i Općina Radoboj i ove su se godine pobrinuli da nedjelja prije fašničkog utorka bude u znaku maškara.
Učiteljice u školi, tete u vrtiću, mame i bake, voditeljice u KUD-u i mnogobrojna djeca danima su bili uključeni u osmišljavanje nastupa, izradu maski i uvježbavanja prezentacije pred brojnom publikom. Istovremeno, za čitatelje skriveni autori kroz čitavu su godinu prikupljali podatke o zanimljivim događanjima kako bi ih opisali i objavili u fašničkom listu “Radobojski Pikec“, koji je 18. puta tiskan uz fašnik.
Radobojska fašnička manifestacija odvijala se kroz nastupe maskiranih grupa od onih najmlađih iz dječjeg vrtića, preko učenika  osnovne škole i mažoretkinja do odraslih. Kao i prošlih godina, na kraju su najbolje skupine i pojedinačni maskirani sudionici dobili nagrade, a potom je održano suđenje krivcu za sve nepodopštine koje su se dogodile kroz proteklu godinu. Presuda je donesena, glavni krivac za sve, fašnik, je zapaljen, a okupljeni su nastavili druženje uz kobase, krafne, vino i čaj. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba