KONJ U AVIONU: Fred je sa svojom vlasnicom letio u prvoj klasi

OSVOJIO PUTNIKE I POSADU: “Pravi je anđeo. Ponašao se kao da mu je ovo tisućiti let”

Objavljeno: 23.02.2020. zagorjeinternational

Aviokompanije raznim pogodnostima žele privući putnike, pa tako nije rijetkost da manje životinje poput pasa i mačaka putuju sa svojim vlasnicima, a American Airlines pokazao je da među putnicima ima mjesta i za – konja. Tako se dogodilo jedno nesvakidašnje putovanje iz Michigana do Kalifornije, kada je u pratnji vlasnice Ronice Froese putovao njezin manji konj, star oko godinu i pol, piše klix.ba.

Uobičajeno ponašanje

– Kupila sam dvije karte za mjesta u prvoj klasi. Ovo nam je bio prvi zajednički let. Procijenila sam da će tako Fred imati dovoljno mjesta i neće smetati ostalim putnicima – rekla je Ronica.
Fred je tijekom leta nosio posebnu konjičku opremu i kapuljaču koja sprečava reakciju alergičnih putnika. Na spomenutom letu bila je stjuardesa koja je alergična na konje, a po završetku leta zahvalila je Ronici što je pazila na ovaj detalj.
Usprkos dužini leta i napornom stajanju, Fred se tijekom putovanja ponašao sasvim uobičajeno.
– Pravi je anđeo. Ponašao se kao da mu je ovo tisućiti let. Bio je prava slika savršene životinje – pojasnila je Ronica.
Avionom su se i vratili iz Kalifornije do svog doma u Michiganu, a Fred je ponovno svojim vrlinama privukao pažnju putnika i posade.

Zakon o životinjama


Ovaj je konj na putovanje krenuo u jeku rasprave koja se vodi širom SAD-a, a odnosi se na zakon o životinjama koje služe za pomoć ljudima. Američko ministarstvo prometa želi uvesti određena ograničenja kod putovanja kućnih ljubimaca i ako se usvoji odluka, psi će biti jedine životinje koje mogu letjeti avionom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba