Državni tajnik Antonić na panelu o jedinstvenim prilikama Hrvatske u području umjetne inteligencije

“ Ministarstvo je svjesno potencijala umjetne inteligencije i otvoreno za dijalog i umrežavanje znanosti, tehnologije i gospodarstva“

Objavljeno: 23.02.2020. zagorjeinternational

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić sudjelovao je na panelu o jedinstvenim prilikama Republike Hrvatske u području umjetne inteligencije održanom u četvrtak u Zagrebu, koji je okupio vodeće tvrtke na području umjetne inteligencije.

Otvoreni za razgovor

Na panelu u organizaciji Udruge CroAI raspravljalo se o trima ključnim temama – izgradnji suradnje države i poduzetnika, uvjetima za startupove i poziciji Republike Hrvatske u području umjetne inteligencije.

Državni tajnik Mario Antonić u svojem je izlaganju naglasio kako je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta svjesno potencijala umjetne inteligencije te da je otvoreno za dijalog i umrežavanje znanosti, tehnologije i gospodarstva s krajnjim ciljem stvaranja konkurentnog i inovativnog okruženja.

Dodao je kako su vrata Ministarstva otvorena za razgovor o konkretnim prijedlozima za unapređenje razvoja umjetne inteligencije u Republici Hrvatskoj.

Važnost umjetne inteligencije

– Država je prepoznala važnost umjetne inteligencije u skoroj budućnosti te podržava misiju CroAI udruge da bude dobar partner političarima i predloži nam konkretne stvari koje treba primijeniti kako bismo svi zajedno kreirali dobar okvir za napredak – rekao je Antonić.

Uz državnog tajnika, u panel raspravi sudjelovali su i Damir Sabol, osnivač Microblinka i Photomatha, Izabel Jelinić, suosnivač i CTO Infobipa, Mislav Malenica, osnivač i direktor AI startupa Mindsmiths i predsjednik CroAI udruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba