Održana redovna izvještajna skupština DVD-a Tugonica – Podgrađe

Blagoslovljeno nabavljeno navalno vozilo te bo uređeno spremište za opremu operativnih vatrogasaca

Objavljeno: 23.02.2020. zagorjeinternational

U subotu je održana 74. redovna izvještajna skupština DVD-a Tugonica – Podgrađe, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica. Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu za prošlu godinu, kao i plan rada i financijski plan za 2021. godinu, ali i izmjena financijskog plana za ovu godinu, kojoj se pristupilo prije svega zbog nabavke navalnog vozila.

Blagoslov vozila

Prije same skupštine rektor Svetišta Majke Božje Bistričke preč. Domagoj Matošević blagoslovio nabavljeno navalno vozilo. Naime, prošle se godine pokvarilo vozilo Styer, a kako je procijenjeno da se popravak ne isplati, nabavljeno je vozilo marke ”Iveco”, 1998. godište. Vozilo je kupljeno većim dijelom vlastitim sredstvima, zbog čega je uzet kredit, a donacijama su pomogli Općina Marija Bistrica i prema pravilniku Vatrogasna zajednica Krapinsko – zagorske županije. Uz vozilo blagoslovljeno je i novo uređeno spremište za opremu operativnih vatrogasaca. DVD Tugonica – Podgrađe trenutno broji 122 člana, od čega 22 člana vatrogasne mladeži i 12 članova djece od 6 do 12 godina. U 2019. godini požarnih intervencija nije bilo. Redovito su provođene sve preventivne aktivnosti, a tradicionalna vatrogasna vježba VZO Marija Bistrica održana je lani baš na području djelovanja ovog društva.

Državno natjecanje

Radilo se i na osposobljavanju, pa su tako tri člana položila za vatrogasnog časnika, pet za dočasnika, a troje za zvanje vatrogasac. Godina je bila i vrlo uspješna za natjecateljske ekipe. Naime, obje mladeži i muška i ženska na županijskom natjecanju u Zaboku izborile su državno natjecanje ove godine u Čakovcu. DVD-a je sudjelovalo i na dislokaciji u Zatonu, kroz devet smjena, uz navalno vozilo sudjelovalo je sedam članova društva, a pored njih i vatrogasci iz još nekih zagorskih društava kao i DVD-a Moravče.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba