TRAŽITE SAVRŠEN STAN, KUĆU ILI POSLOVNI PROSTOR U ZAGORJU? "Idila dom" pravo je rješenje za vas!

U PREGRADI SE GRADI “IDILIČNO NASELJE”: Svi objekti imat će uvjete niskoenergetskog stanovanja, a smješteni su u zelenoj oazi gradske periferije

Objavljeno: 22.02.2020. zagorjeinternational

U potrazi ste za vlastitim životnim prostorom? Tražite savršeni stan ili kuću u Zagorju, a to vam baš i ne polazi za rukom? Možda imamo rješenje za vas, bilo da tražite uređeni dom, svoj prostor želite osmisliti sami ili vam možda treba poslovni prostor kako bi započeli neki poduzetnički pothvat. Naime, na udaljenosti samo 2,5 kilometra od središta grada Pregrade počela je gradnja naselja “Idila dom“, koje će biti smješteno neposredno uz Dvorac Dobrava, u zelenoj oazi periferije grada. Naselje se nalazi u podnožju brežuljka čiji blagi pad prema Ulici Janka Leskovara doprinosi kvaliteti vizura koje se pružaju iz svake prostorne jedinice.
 
Potražnja za stanovima

– Bilo je predviđeno da naselje sadrži sedam poluugrađenih obiteljskih kuća te jednu obiteljsku kuću s dvije stambene jedinice. No, kako se pokazalo da je potražnja za stanovima kod nas ipak nešto veća, odlučili smo krenuti s izgradnjom poslovno –  stambene građevine “A”. U njoj će se nalaziti dva stana i jedan veći poslovni prostor koji su kupci već rezervirali te jedan manji poslovni prostor s dva pripadajuća parkirna mjesta, a koji je još u ponudi. Sljedeća u izgradnju ide građevina “B” s tri stambene jedinice, pa je tako jedan etažni stan od 102 četvorna metra s pripadajućim vrtom već rezerviran, a za prodaju nam ostaju dva stana s po 60 četvornih metara, s time da donji stan ima mogućnost kupnje pripadajućeg zemljišta veličine otprilike 75 četvornih metara – otkrila nam je Štefanija Petek, vlasnica obiteljskog poduzeća “Kuna – Petrol“ iz Pregrade, koje se investiranjem u gradnju objekata počelo baviti 2007. godine.
– Naša tvrtka u početku se bavila prodajom naftnih derivata i držali smo benzinsku postaju u Pregradi, a nakon prodaje, suprug je došao na ideju da investiramo u izgradnju građevinskih objekata. Tako iza sebe već imamo uspješno realiziran projekt izgradnje dviju poslovno – stambenih zgrada u Pregradi. Mi nismo građevinska tvrtka, mi smo u tim projektima investitori te radimo uz pomoć građevinskih tvrtki i projektnih ureda i uz njihov nadzor – govori nam Petek te dodaje kako je visoka kvaliteta ono čime se vode pri izgradnji budućeg naselja.

–  Svi stanovi i poslovni prostori grade se po uvjetima niskoenergetskog stanovanja. Sve jedinice imat će grijanje i hlađenje, odnosno dizalice topline, visoke standarde izolacije, stolariju s ugrađenim komarnicima i električnim podizanjem roleta. Blaga denivelacija pojedinih građevinskih čestica, orijentacija naselja te niski postotak okolne izgrađenosti, pridonosi kvalitetnom osunčanju cijelog naselja – govori nam Petek te dodaje kako i mali broj jedinica unutar građevina pridonosi visokoj kvaliteti stanovanja.
– Međusobno usklađeno moderno oblikovanje stambenih zgrada i poluugrađenih obiteljskih kuća isto tako omogućavaju harmoničnu i vizualnu usklađenost građenja. Bitno je napomenuti kako prizemni stanovi imaju mogućnost kupnje i pripadajućeg zemljišta, odnosno, vrtova za ugodan boravak na otvorenom, kao i osigurana parkirna mjesta – kazala je naša sugovornica te napomenula kako cijena kvadrata iznosi 1440 eura.

Treća zgrada

– Svi zainteresirani kupci  mogu po vlastitim željama i mogućnostima financijski sudjelovati u gradnji, pri čemu onda ostvaruju popust od četiri posto na iznos uloženih sredstava. Kao osiguranje svojih sredstava, dobivaju zadužnicu na iznos uloženog – otkrila nam je Petek, dodajući kako upravo o povratnim informacijama zainteresiranih kupaca i njihovim željama ovisi koja će građevina sljedeća ići u izgradnju.
– Imamo i daljnja rješenja sa stambenim jedinicama, ukoliko bi postojala veća potražnja za stanovima. Tada imamo u planu izgradnju treće zgrade s četiri stambene jedinice, odnosno četiri stana, koji bi svi bili površine 66 četvornih metara. Naravno, svi prizemni stanovi imat će mogućnost kupnje vrtova te po dva pripadajuća parkirna mjesta – rekla je Petek.  
Svi koji žele detaljnije informacije o konačnoj cijeni, mogu se bez obaveze javiti za sva dodatna pojašnjenja i prezentaciju poslovnih i stambenih jedinica.
Informirati se možete na telefonski broj 091/130 04 02 ili putem e-mail adrese: [email protected] ili [email protected]

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba