Prva Hrvatska pobjeda nakon sedam godina

NAJVEĆI USPJEH U KARIJERI: Filip Zupčić osvojio veleslalom u Japanu

Objavljeno: 22.02.2020. zagorjeinternational

Nakon čak sedam godina čekanja i Kostelićeve pobjede u Kranjskoj Gori 2013. godine, Hrvatska je osvojila prvo mjesto u Svjetskom kupu, prenosi 24 sata. Filip Zubčić pobijedio je u veleslalomu u japanskoj Yuzawi Naebi nakon maestralne druge vožnje u kojoj je prvog pratitelja Marca Odermatta ostavio na 0.74 stotinke iz sebe. Treći  je bio Amerikanac Tommy Ford (+1.07).

Najbolja druga vožnja

Po prvi put u karijeri startao je s visoke 13. pozicije i to na vrlo teškoj stazi. Uvjeti su bili skoro pa ljetni i to ga je malo omelo u prvoj vožnji gdje je napravio malo veću pogrešku, ali dovoljno za zaostatak od 1.58 i 12. mjesto (1:18.21).  Drugu je vožnju Filip odvozio najbolje u životu, na svaka vrata ušao je pravovremeno, brzina mu je bila sjajna i s velikom prednošću, prvim mjestom i prvim vremenom druge vožnje ušao je u cilj (1:19.04).  Posljednjih nekoliko skijaša imalo je i preko sekunde prednosti nad Filipom, ali odvozio je toliko maestralno da ostali jednostavno nisu imali šanse. Prva vožnja bila je u dva sata ujutro po hrvatskom vremenu, a druga u pet sati.

Treći u poretku

Zubčiću je ovo uvjerljivo najveći uspjeh karijere nakon drugog mjesta u Adelbodenu i nalazi se u konkurenciji za Mali kristalni globus jer je trenutno na trećem mjestu veleslaloma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba