Predsjednik Zoran Milanović odabrao jedanaestero savjetnika

Ravnatelj REGEA-e Julije Domac imenovan za posebnog savjetnika za energiju i klimu

Objavljeno: 21.02.2020. zagorjeinternational

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović objavio je imena jedanaestero savjetnika, među kojima je Julije Domac, ravnatelj REGEA-e, kojeg je Milanović imenovao za svog posebnog savjetnika za energiju i klimu. Tu su još Orsat Miljenić, predstojnik Ureda predsjednika i savjetnik predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku, Dragan Lozančić, savjetnik predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost, Melita Mulić, savjetnica za ljudska prava i civilno društvo, Jadranka Žarković, savjetnica za odgoj i obrazovanje, Mirjam Katulić, glavna tajnica Ureda predsjednika, Nikola Jelić, glasnogovornik Ureda predsjednika, Dragana Podner, šefica protokola predsjednika Republike Hrvatske, Bartol Šimunić, pomoćnik glasnogovornika Ureda predsjednika, Marijan Mareković, posebni savjetnik predsjednika za veterane Domovinskog rata i Velibor Mačkić, posebni savjetnik za ekonomiju.

Julije Domac ponosan je što je dobio priliku savjetovati predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o posebno važnim temama – energiji i klimi.

– Vjerujem da ćemo svi zajedno u Hrvatskoj biti u stanju potaknuti dobre ideje i pomoći da naša Hrvatska postane ono što može i treba – europski lider i primjer održivog korištenja energije i zaštite klime. Kao nestranački stručnjak, veselim se ovoj prilici i trudit ću se u svoj rad ugraditi sve najbolje iz iskustva REGEA-e, ali i europskog udruženja FEDARENE koje vodim već godinama. Energetska tranzicija događa se i treba se dogoditi svugdje – od male područne škole koja se energetski obnavlja do velikih infrastrukturnih investicija u toplinarstvo, u čisti promet i u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije. Naša budućnost mora biti zelena – ili je jednostavno nećemo imati – rekao je Julije Domac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba