Zagorski plavci jučer utvrdili dva prekršaja u prometu

Kod Andraševca vozio 150, iako je ograničenje 80, pa još i pretjecao na mjestu gdje je to zabranjeno

Objavljeno: 20.02.2020. zagorjeinternational

Prilikom provođenja preventivno – represivne akcije u prometu, policijski službenici PU krapinsko – zagorske u srijedu su utvrdili dva prekršaja u cestovnom prometu.

Autocesta A2

Oko 14.20 sati na autocesti A2 kod Zaboka, policijski službenici Postaje prometne policije Krapina presretačem su utvrdili kako 36-godišnji hrvatski državljanin upravlja osobnim vozilom prosječnom brzinom od 197 kilometara na sat, iako je na navedenom djelu prometnice brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 130 kilometara na sat. Izmjerena brzina kretanja vozila umanjena je za sigurnosnu razliku od 10 posto, što iznosi 177,3 kilometara na sat, što znači da je vozač prekoračio dopuštenu brzinu za 47,3 kilometara na sat. Za počinjeni prekršaj, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je naplaćena novčana kazna od tisuću kuna, odnosno, na mjestu počinjenja prekršaja u visini polovice točno određenog iznosa novčane kazne propisane Prekršajnim zakonom.

Prekršajni nalog

Samo pola sata kasnije na državnoj cesti DC 14 kod Andraševca, presretačem je utvrđeno kako 26-godišnji hrvatski državljanin upravlja osobnim vozilom prosječnom brzinom od 150 kilometara na sat, iako je na navedenom djelu prometnice brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 80 kilometara na sat. Izmjerena brzina kretanja vozila umanjena je za sigurnosnu razliku od 10 posto, što iznosi 135 kilometara na sat, što znači da je vozač prekoračio dopuštenu brzinu za 55 kilometara na sat. Također je vozaču utvrđen i prekršaj nepropisnog pretjecanja, na dijelu kolnika gdje je pretjecanje zabranjeno postavljenim prometnim znakom i oznakama na kolniku. Vozaču je izdan prekršajni nalog u iznosu od 5500 kuna te je predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba