Prvi ples na vjenčanjima

Jedan klapsko – tamburaški hit favorit je najvećeg broja hrvatskih mladenaca, jako su popularni i Grašo, Oliver i Nina

Objavljeno: 20.02.2020. zagorjeinternational

Jedan od ključnih elemenata tijekom organizacije vjenčanja svakako je i odabir glazbe, prvenstveno odabir pjesme za prvi ples. Supružnici se pritom najčešće vode vlastitim glazbenim ukusom i odabiru svoje omiljene pjesme, ali i pjesme iz prošlosti koje za njihovu vezu imaju određeno značenje. Ipak, postoje i oni mladenci koji se odlučuju na provjerene romantične hitove s kojima sigurno neće pogriješiti, piše miss7.24sata.hr.

Digitalni glazbeni servis Spotify analizirao je gotovo 400.000 međunarodnih popisa pjesama kako bi otkrili koje su to najpopularnije pjesme za prvi ples. Prvo mjesto osvojila je pjesma Ed Sheerana “Thinking Out Loud”, a u stopu je prate “At Last” pjevačke dive Ette James i moderni klasik “All of Me”, Johna Legenda.
U Hrvatskoj je pak portal “Abeceda vjenčanja” prema prijedlozima bivših i budućih mladenaca sastavio top 60 domaćih i top 40 stranih pjesama za prvi ples.

Na listi omiljenih domaćih pjesama za prvi ples su:

  1. “Sad kada došla si” – Bosutski bećari i Klapa Cambi
  2. “Moj lipi anđele” – Oliver Dragojević
  3. “Lutka” – SARS
  4. “Zora Bila” – Tomislav Bralić i Klapa Intrade
  5. “Moje Zlato” – Petar Grašo
  6. “Ako voliš ovu ženu” – Željko Bebek i Oliver Dragojević
  7. “Čarobno jutro” – Nina Badrić
  8. “Ti si princeza” – Jacques Houdek & Ivana Husar
  9. “Sve u meni se budi” – Kedžo i Zsa Zsa
  10. “Kada žena zavoli” – Tony Cetinski

Na spomenutoj listi top 60, četiri su pjevača i jedna pjevačica zastupljeni s nekoliko različitih pjesama. Pjevačka legenda Oliver Dragojević favorit je mnogih parova, a na listi se našlo čak devet njegovih pjesama, te su osim klasika “Moj lipi anđele” navedene i pjesme “Cesarica”, “Vjeruj u ljubav”, “Pred tvojim vratima” i “Sreća je tamo gdje si ti”. Drugo mjesto po zastupljenosti dijele Jacques Houdek i Tony Cetinski s po pet pjesama. Povratnik na glazbenu scenu Petar Grašo svojim novim hitovima “Moje zlato”, “Ako te pitaju” i “Srce za vodiča”, priskrbio si je treće mjesto na ovoj listi. Nina Badrić jedina je pjevačica čije pjesme uvijek iznova postaju glazbena pratnja prvih zajedničkih plesnih koraka, a poseban uspjeh su ostvarile pjesme “Čarobno jutro” te “Dani i godine”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba