JOSIPA LISAC ZARADILA KAZNENU PRIJAVU

“Bilo kakvo umjetničko penetriranje u strukturu himne je nedopušteno”

Objavljeno: 20.02.2020. zagorjeinternational

Boško Županović podnio je kaznenu prijavu protiv Josipe Lisac, koju sumnjiči da je prilikom inauguracije Zorana Milanovića izvela i intonirala himnu Republike Hrvatske na omalovažavajući način, javlja Dalmatinski portal.
Županović, inače vlasnik portala Liburnija.com, u svom je obrazloženju naveo da je pjevačica koristila izrugljive artikulacije i tonalitete koji, unatoč njenom osebujnom glazbenom opusu i izričaju, nisu društveno prihvatljivi. – Bilo kakvo umjetničko penetriranje u skladbenu, tekstualnu i glazbenu strukturu himne je nedopušteno. Takve modifikacije ili personalizacije mogu biti tolerirane u prepjevima drugih glazbenih izričaja uz suglasnost autora, no ne u himni. Način na koji je prilikom intonacije to radila osumnjičena apsolutno je izrugljiv i omalovažavajući zbog čega smatram da je iz istog proizašla osnova sumnje u počinjenje prijavljenog kaznenog dijela – obrazložio je Županović.
Tužba je podnesena na adresu Kaznenog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, i to zbog kaznenog djela iz članka 349. Kaznenog zakona, tj. povrede ugleda Republike Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba