Sjednica Vijeća za prevenciju grada Krapine

SIGURNOST U GRADU JE DOBRA: “Sa svim projektima koje provodimo, uvijek gledamo da sigurnost bude na prvom mjestu“

Objavljeno: 19.02.2020. zagorjeinternational

U ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici održana sjednica Vijeća za prevenciju grada Krapine, na kojoj su sudjelovali predstavnici Policijske postaje Krapina na čelu s načelnikom Dubravkom Kunštekom, ravnatelji gradskih ustanova, predstavnici civilnog društva i gradonačelnik Zoran Gregurović, koji je ujedno i predsjednik Vijeća.

Postavljanje kamera


Vijeće je osnovano prošle godine, kako bi se poboljšala razina sigurnosti na području grada te organizirano dogovarale i provodile preventivne aktivnosti, ali i međusobno razmjenjivala iskustava i pratili rezultati.
 Gradonačelnik je istaknuo kako je sigurnost u gradu Krapini dobra.
–  S određenim projektima koje radimo na području grada, uvijek gledamo da aspekt sigurnosti bude na prvom mjestu, od izgradnje nogostupa, izgradnje ugibališta i postavljanja javne rasvjete na određenim mjestima. To je sve jedan vid preventive neželjenih događaja i posljedica. Na sugestiju policije i nekih drugih službi krenuli smo s postavljanjem kamera po gradu, a s Policijskom upravom napravili smo jednu brošuru o internetskim prevarama. Grad Krapina može se pohvaliti i velikim brojem udruga širokog spektra, od kulturnih udruga, udruga u socijali, sportskih udruga i sa svakim djetetom koje se uključi u ove udruge, koje Grad financijski potpomaže, manja je vjerojatnost da će mladi svoje slobodno vrijeme provoditi u kafiću ili na nekim drugim neprikladnim mjestima, gdje bi moglo potencijalno doći u opasnost od određenog devijantnog ponašanja – naglasio je Gregurović.

Preventivne aktivnosti

Načelnik Policijske postaje Krapina Dubravko Kunštek ukratko se osvrnuo na stanje sigurnosti u prošloj godini te koje su preventivne aktivnosti provedene, dok je Andreja Jurić, policijska službenica za prevenciju u Uredu načelnika PU krapinsko – zagorske, rekla da se provodi niz preventivnih aktivnosti, od kojih se velik broj odnosi na aktivnosti vezane uz sigurnost prometa, koje se provode gotovo svakodnevno, a tu su i aktivnosti vezane uz prevenciju razvoja ovisnosti kod djece i mladih, zatim prevenciju nasilja nad ženama, nasilja u obitelji te prevenciju vršnjačkog nasilja, kao i aktivnosti zaštite ranjivijih skupina ljudi. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba