Varaždinka (80) koja boluje od Alzheimera tvrdi da je zaboravila platiti račune za RTV pristojbu

NEMA OPROSTA: Zdravstveno i imovinsko stanje ocijenili – irelevantnim

Objavljeno: 19.02.2020. zagorjeinternational

Općinski sud u Varaždinu objavio je sadržaj prošlotjedne nepravomoćne presude kojom se 80-godišnjoj Varaždinki nalaže da Hrvatskoj radioteleviziji plati 480 kuna na račun neplaćene televizijske pristojbe, piše Varaždinski.hr.

Nesvjesna obaveza

Kako stoji u presudi, Varaždinka je u svome prigovoru na ovrhu napisala kako boluje od dijagnosticirane Alzheimerove bolesti te da je nesvjesna svojih obveza, što je uzrokovalo nekontrolirani broj ovrha koje obitelj pokušava riješiti. Predložila je i da dug otplati na rate, da je se poštedi plaćanja troškova sudskog postupka i da joj se raskine ugovor s HRT-om.
HRT je u svom odgovoru istaknuo kako je “svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom dužan HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu”, te da loše zdravstveno i imovinsko stanje 80-godišnjakinje nisu pravno relevantni za obvezu plaćanja pristojbe. Uz HRT je stao i sud.

830 kuna

– Imajući u vidu navedene zakonske odredbe, kao i priloženu dokumentaciju iz koje proizlazi da je pretplatnički odnos tuženice s tužiteljem kroz utuženo razdoblje bio aktivan, jer prijavljeni prijamnik prije utuženog razdoblja nije odjavila, sud je irelevantnim ocijenio njezine navode koji se odnose na zdravstveno i imovinsko stanje – obrazložio je varaždinski sud, odbivši i prijedlog o nenaplaćivanju troškova sudskog postupka, pa Varaždinka mora i za to platiti 830 kuna. Stranke se na presudu mogu žaliti u razdoblju od osam dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba