Uz izbornu skupštinu, odlučeno je i da će se Rudijeva Spomen hiža darovati Općini

Vlč. Dubravko Škrlin Hren novi je predsjednik Društva “Rudolf Perešin”

Objavljeno: 18.02.2020. zagorjeinternational

U nedjelju je u Galeriji “Pod Lipom” u Gornjoj Stubici održana 12. skupština Društva “Rudolf Perešin“, kojoj su nazočili gotovo svi članovi, među kojima i Ljerka Perešin, supruga pilota Rudolfa Perešina. Jednoglasno je izabrano novo vodstvo Društva, pa je tako dosadašnjeg predsjednika vlč. Ivana Levaka zamijenio vlč. Dubravko Škrlin Hren, za dopredsjednika je izabran Stjepan Lešković, a az tajnika Josip Čulig.

Sjedište Društva

Usvojen je i dopunjeni Statut Društva te je jednoglasno donesena odluka kojom Društvo “Rudolf Perešin” daruje nekretninu sa Spomen hižom Rudolfa Perešina u Jakšincu Općini Gornja Stubica, koja će nastaviti gradnju i dovršenje Spomen hiže, te je održavati, zajedno s okolišem, uz uvjet da Društvo ondje ima svoje sjedište i svoje prostorije.

Nastavak gradnje

Svi nazočni članovi Društva, zajedno s načelnikom Gornje Stubice Jasminom Krizmaniće, izrazili su zahvalnost dosadašnjem vodstvu Društva, a posebno vlč. Ivanu Levaku, koji je djelovanju Društva i gradnji Spomen hiže dao nemjerljiv doprinos. Općina će nastaviti izgradnju sredstvima koja su joj već doznačena preko Ministarstva branitelja i Vlade RH, Grada Zagreba i Krapinsko – zagorske županije.
U Društvo su primljeni i novi članovi: Josip Lešković, Krunoslav Hikec, Marija Labaš i Marko Dinjar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba