Održan 17. Recital ljubavne poezije "Željka Boc"

Prva nagrada otišla Mariji Hlebec iz Krapine, a posebna nagrada Slavici Sarkotić

Objavljeno: 16.02.2020. zagorjeinternational

U organizaciji Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, u petak je u marijabistričkom Domu kulture održan 17. Recital ljubavne poezije ”Željka Boc”.
Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 305 pjesama od 73 autora iz cijele Hrvatske. Stručni ocjenjivački sud u sastavu Zrinka Jelaska, Vesna Svaguša, Nada Babić i Enes Kišević, odabrao je 56 radova od 50 pjesnika za zbornik ”Hod se nastavlja”, a 31 pjesma izvedena je na završnici recitala.

Pohvaljene i nagrađene

Stručni sud odlučio je i o tri pohvaljene i tri nagrađene pjesme. Treću pohvalu dobila je Mirjana Križanović iz Stubičkih Toplica za pjesmu ”U ljusci od tijela”, drugu Slavica Sarkotić iz Lekenika za pjesmu ”Ti samo misliš da me voliš”, a prvu Ivana Skuhala Karasman iz Zagreba za pjesmu ”Predviđanje”. Treću nagradu osvojila je Anđelka Korčulanić iz Splita za pjesmu ”Makar došao pred smrt”, drugu Davorka Črnčec iz Nedelišća, za pjesmu ”Osluhni, pročitaj mi prije nego krenem”, a prva nagrada pripala je Mariji Hlebec iz Krapine i pjesmi ”Tuđa pjesma o tebi”. Ove je godine, na inicijativu članova Stručnog suda, ustanovljena i posebna nagrada “Vjenčić Željke Boc”, a koju je sud odlučio dodijeliti Slavici Sarkotić, jer se u zadnjih pet godina čak četiri puta našla među nagrađenima ili pohvaljenima. Osim pravog vjenčića, nagrada uključuje i mali rukopis pjesnika Enesa Kiševića, koji je u sudu ovog recitala od samog početka. Nagradu publike dobila je Dragica Reinholz iz Zagreba za pjesmu ”Paralelne ulice”.

Glazbeni program

Stihove su interpretirali Rosanda Tometić i Dubravko Sidor, a u glazbenom dijelu programa nastupio je Duo Od A do Z, koji čine Ana Matošević i Zrinka Glavaš. Recital su u ime pokrovitelja pozdravili predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki i načelnik Marije Bistrice Josip Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba