RAVNATELJ REGEA-e U MILANOVIĆEVOM TIMU?

DR. DOMAC SAVJETNIK ZA ENERGETIKU? “Zasad ne mogu ništa komentirati, no odlično je da su teme energije i klime prepoznate kao važne za RH”

Objavljeno: 14.02.2020. zagorjeinternational

Još su četiri dana do inauguracije novoizabranog predsjednika RH Zorana Milanovića, koji slaže popis svojih savjetnika na Pantovčaku, a najnovije ime koje se spominje u toj križaljci za Pantovčak je ono dr. Julija Domca, čelnika REGEA-e s kojim su, piše Večernjak, obavljeni razgovori i koji bi Milanoviću mogao biti savjetnik za klimu i energetiku, što je resor koji novi predsjednik želi imati pokriven. Uspjeli smo doći do izjave dr. Domca, međutim on je ostao samozatajan.

FEDERANE

– U ovom trenutku ne mogu ništa komentirati. Svakako je odlično da su teme energije i klime prepoznate kao važne za Republiku Hrvatsku – kratko nam je rekao dr. Domac.
Podsjetimo, na Godišnjoj skupštini FEDARENE, jedne od najuglednijih europskih mreža aktivnih u području održivog korištenja energije, održane 23. svibnja prošle godine u Švedskoj, povjerenje preko 70 članova Udruženja, ponovo je dobio upravo dr. sc. Julije Domac, koji je izabran za predsjednika. Na osobnoj razini, on je i član Političkog odbora EU inicijative Covenant of Mayors te više savjetodavnih tijela Europske komisije, a osobno je pokrenuo i dodjelu godišnje nagrade Roger Léron, koja se dodjeljuje pojedincima i institucijama za izvanredne zasluge na području promicanja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije na lokalnoj i regionalnoj razini.

U “igri” i Lozančić

U “igri” za Pantovčak je i Jadranka Žarković Pečenković, bivša ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, koja se razmatra za Milanovićevu savjetnicu za obrazovanje. Riječ je o područjima za koje Kolinda Grabar – Kitarović nije imala savjetnika. Umirovljeni general Marijan Mareković, bivši ratni zapovjednik Tigrova, trebao bi postati savjetnik za branitelje. Nekadašnji ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić trebao bi postati savjetnik za nacionalnu sigurnost i obranu. Još se traže imena za vanjsku politiku i kulturu. Savjetnika za društvene djelatnosti Zoran Milanović ne planira imati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba