"Sigurno u zlatnim godinama"

Zagorski policajci savjetovali osobe starije životne dobi kako se zaštititi od krađa i prijevara u vlastitom domu

Objavljeno: 13.02.2020. JM

U prostorijama Matice umirovljenika grada Oroslavja, u sklopu provođenja preventivnih aktivnosti Policijske uprave krapinsko – zagorske “Sigurno u zlatnim godinama“, a u suradnji s Maticom umirovljenika grada Oroslavja, održano je predavanje za osobe starije životne dobi na temu “Zaštitite se od krađa i prijevara u vlastitom domu“.
Cilj predavanja, koje su proveli službenici za prevenciju PU krapinsko – zagorske, prevencija je izvršenja kaznenih djela i povećanje osjećaja sigurnosti i unapređenje sveukupne kvalitete života u zajednici osoba starije životne dobi. Policijski službenici su istaknuli najčešće pojavne oblike i načine izvršenja provala u vozila i kuće, krađa i prijevara starijih osoba na kućnom pragu, u njihovom domu i na javnim mjestima, s konkretnim savjetima za načine samozaštite.
Također su istaknuti savjeti za sigurno i samozaštitno ponašanje starijih osoba kada su sudionici u prometu kao pješaci i biciklisti. Na održanoj radionici sudionicima su podijeljeni letci PU krapinsko – zagorske i Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici KZŽ, “Zaštite se od krađa i prijevara u vlastitom domu”, sa savjetima i preporukama o samozaštitnom ponašanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba