Zagorska policija provela pojačani nadzor prometa na autocesti A2

Utvrđen 71 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i sedam prekršaja iz Zakona o radnom vremenu

Objavljeno: 13.02.2020. JJ

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske u srijedu su na autocesti A2, od 11 do 17 sati, proveli pojačani nadzor prometa s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprječavanja vršenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela, kao i sprječavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa i nezakonitih migracija uz primjenu taktike zaustavljanja vozila u posebnim slučajevima – “lijevak”.

1550 vozila

Prilikom pojačanog nadzora kontrolirano je 1550 vozila i vozača te je utvrđeno ukupno 80 prekršaja. Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, utvrđen je 71 prekršaj i to 63 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje i četiri ostala prekršaja u prometu.
Također je utvrđen jedan prekršaj iz Zakona o šumama, jedan prekršaj iz Zakona o trošarinama i sedam prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

U suradnji

Akcija je provedena u suradnji sa službenicima Ministarstva financija, Državnim inspektoratom, inspekcijom zaštite okoliša, inspekcijskim službama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, ovlaštenim djelatnicima Hrvatskih cesta i policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba