Proslavljeno Blaževo u Krušljevom Selu

Blagoslovljene jabuke i ljudska grla, a održan je i bogat kulturno – umjetnički program

Objavljeno: 13.02.2020. JJ

Četrnaestu godinu zaredom, Udruga Petrože – Krušljevo Selo održala je lokalno – tradicijsku manifestaciju Blaževo. Manifestacijom udruga održava kontinuitet čuvanja stoljetne kulturne baštine i običaja svog kraja, mjesta i grada. Ujedno kroz duhovni izričaj, igrokaze, recitale i pjesme povezuje različita društva, KUD-ove, pojedince i izvođače, čime potiče djecu i mlade na uključivanje u aktivnosti civilnog društva, očuvanje kulturne baštine i tradicije te volontiranje u zajednici.
Tako je u nedjelju u kapeli sv. Petra i Pavla u Krušljevom Selu tradicionalno proslavljena sveta misa na kojoj su blagoslovljene jabuke i ljudska grla. Uslijedio je kulturno – umjetnički program duhovnih misli, proze i pjesama. Ovom prilikom udruga je, uz vlastiti repertoar pjesama i program, ugostila Udrugu umirovljenika općine Jakovlje. Nakon programa nastavljeno je druženje i okrjepa uz kuhano vino, različita jela, sokove i domaće kolače.
Udruga je ujedno uz ovu manifestaciju postavila i zaštitnu ogradu na zdencu u središtu Krušljevog Sela, u sklopu programa rada vezanog uz područje ekologije, koji sufinancira Grad Oroslavje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba