Prva sumnja na koronavirus u Zagorju

U OB Zabok zaprimljen muškarac koji se 1. veljače vratio iz Kine

Objavljeno: 12.02.2020. JJ

Na društvenim mrežama jutros se pojavila informacija da je u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana dovezen pacijent sa sumnjom na koronavirus.
Naravno da je među građanima ova informacija odmah izazvala paniku, a dr. Ivan Lipovac, voditelj Higijensko – epidemiološkog odjela Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije u Zlataru, otkrio nam je o čemu se zapravo radi.

– Radi se o muškarcu koji se 1. veljače vratio iz Kine, međutim, nije boravio u pokrajini Hubei, gdje je epicentar. Pa ipak, jutros me nazvao i rekao mi da ima neke smetnje u smislu sekreta u grlu, pa sam ipak smatrao da bi bilo dobro da se stavi u izolaciju u Opću bolnicu Zabok i da se naprave pretrage. Ne kašlje, nema temperaturu niti grlobolju, ali i proteklih je 12 dana, od kako se vratio iz Kine, bio u izolaciji, odnosno, nije izlazio iz kuće niti išao na posao jer su mu tako rekli u poduzeću. S obzirom na to da živi s roditeljima, i oni su obaviješteni da do dobivanja nalaze ne izlaze iz kuće – otkrio nam je Lipovac, dodavši kako se nada da će rezultati pretraga biti poznati već sutra.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba