Lobor kreće u izradu Strategije razvoja turizma

“Imamo veliki potencijal u razvoju vjerskog i seoskog turizma“

Objavljeno: 12.02.2020. zagorjeinternational

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Lobora, jednoglasno je donesena odluka o suglasnosti za izradu Strategije razvoja turizma općine. Načelnica Ljubica Jembrih za Radio Stubicu je rekla kako Lobor ima veliki potencijal u razvoju vjerskog i seoskog turizma te da je upravo izrada ovog strateškog dokumenta preduvjet za brži i kvalitetniji razvoj.

Vremenski plan

Kako je pojasnila, sada je potrebno napraviti vremenski plan i oformiti radnu skupinu u kojoj će biti svi gospodarstvenici, poljoprivrednici i predstavnici udruga koji će moći dati svoje prijedloge za izradu Strategije razvoja turizma, a koja će biti usklađena sa Strategijom razvoja turizma Krapinsko – zagorske županije.

– Turizam u Loboru nam treba zbog investicija i snažnijeg gospodarskog rasta, zapošljavanja ljudi i otvaranja novih radnih mjesta te ukupnog doprinosa društvenoj zajednici – rekla je Jembrih te dodala kako Lobor ima turistički nedovoljno iskorištene potencijale poput Svetišta Majke Božje Gorske i bogatog arheološkog nalazišta, ruševnih ostataka srednjovjekovne utvrde “Pusti Lobor“, kapelica na bregima te seoskih tradicijskih hiža i OPG-ova.

Najpovoljnija agencija

– Sada se ide u odabir najpovoljnije agencije za izradu strategije. Sredstva su osigurana u proračunu, ali ćemo pratiti i mogućnosti prijave na neki od natječaja – kazala je Jembrih te napomenula kako je Strategija razvoja turizma i osnova za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba