Burni vikend na zagorskim prometnicama

U Donjoj Stubici nesreću skrivio vozač pod utjecajem alkohola i droga, u Zlataru teško ozlijeđen vozač mopeda

Objavljeno: 10.02.2020. zagorjeinternational

Proteklog vikenda na području Policijske uprave krapinsko – zagorske evidentirana su četiri kaznena djela, pet prometnih nesreća i tri prekršaja. Evidentirano je jedno kazneno djelo teške krađe, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo iznude u pokušaju.

Nedržanje razmaka

Policijski službenici su obavili očevid kod pet prometnih nesreća. U Donjoj Stubici, u prometnoj nesreći do koje je došlo zbog neprilagođene brzine, vozač koji je skrivio nesreću vozilom je upravljao s 2,46 promila alkohola u organizmu i pod utjecajem droga, a zadobio je lakše tjelesne ozljede. Do prometne nesreće u Zlataru, koja se dogodila u subotu oko 12 sati, došlo je zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila. 55-godišnja hrvatska državljanka, upravljajući osobnim vozilom, nije držala potreban razmak između svog osobnog vozila i mopeda koji se kretao u istom smjeru ispred, te je prednjim dijelom osobnog vozila udarila u stražnji dio mopeda, prilikom čega je vozač mopeda, 61-godišnji hrvatski državljanin, izgubio nadzor nad mopedom, pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede. Prevezen je u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana.

Požar kontejnera

Dvije prometne nesreće bile su s materijalnom štetom, a dogodile su se u Galovcu Začretskom, zbog nepropisnog mimoilaženja, i Gregurovcu, uslijed oduzimanja prednosti prolaska. U prometnoj nesreći koja se dogodila u Zaboku zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika, dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.
Od ostalih događaja, evidentiran je jedan požar na kontejneru u Zaboku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba