Jak vjetar ponovno stvara probleme u Zagorju

Srušila se stabla na cestu na području Krapinskih Toplica, a odnijelo je i dio krovišta u Stubičkim Toplicama

Objavljeno: 10.02.2020. zagorjeinternational

Kako su nas stručnjaci DHMZ-a i upozoravali, tjedan je započeo s promjenjivim vremenom uz pojačan vjetar u cijeloj Hrvatskoj, posebice na sjeverozapadnom dijelu. Tako diljem Zagorja već od jutra puše jak vjetar, koji na određenim područjima stvara ozbiljne probleme. Na Facebook stranici Policija zaustavlja KZŽ, objavljene su fotografije razbacanih ploča koje je vjetar odnio s objekta u Stubičkim Toplicama, kao i srušenih stabala na cesti na području Krapinskih Toplica.
Županijski vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić potvrdio nam je kako za sada potreba za vatrogasnim intervencijama na području KZŽ nije bilo, ali i da su njihove službe u pripravnosti.
Kako donosi 24sata.hr, jaki udari vjetra podigli su krov na zgradi poštanskog ureda u Lepoglavi, a vatrogasci su morali intervenirati i u Ivancu, gdje je vjetar odnio krov s garaže, te šindru i oluke na jednoj od kuća.
Meteoalarm upozorava da su na sjeveru Hrvatske mogući mjestimice olujni udari jugozapadnog vjetra, uz najjače udare vjetra brzine 65 – 105 kilometara na sat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba